FOTO: Námestie v Trenčianskych Tepliciach zaplnili farebné masky. Oslávili tam fašiangy


FOTO: Námestie v Trenčianskych Tepliciach zaplnili farebné masky. Oslávili tam fašiangy
Galéria: 20 fotiek
Foto: teplice.sk

Počas soboty 1. februára zaplnili Kúpeľné námestie mesta Trenčianske Teplice desiatky až stovky ľudí. Stretli sa, aby oslávili fašiangy, ukázali výsledky ich kreatívneho úsilia v podobe masiek a podľa tradícii vyhnali zimu a privítali jar.

Okrem rôznych farebných masiek a kostýmov sa o zábavu postarali aj hudobná formácia HUPS, detská Harmoniková akadémia Jozefa Opatovského zo Soblahova či vystúpenie detí z trenčianskoteplickej základnej školy, informuje mesto na svojej webovej stránke

Pre fašiangové obdobie sú tradičné aj pochúťky ako jaternice, klobásy, bôčik, fašírky či sladké šišky plnené lekvárom. O občerstvenie sa postarali rodinné Mäsiarstvo Janík a okolité stánky, ktoré sa nachádzali na námestí.


„Prvé z tohtoročných podujatí, ktoré organizujeme pre domácich aj návštevníkov, máme úspešne za sebou. Z množstva ľudí a z ich reakcií viem, že sme ‘trafili do čierneho’, z čoho mám radosť,“ napísala na sociálnu sieť primátorka mesta Zuzana Frajková Ďurmeková.

Úspech osláv zároveň poukázal na to, aké dôležité je udržiavať a chrániť kultúrne dedičstvo - tradície a zvyky - ktoré máme od predchádzajúcich generácií.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu