Ako stráviť víkend v Trenčíne? Tu je pár TIPOV na zaujímavé podujatia


Foto: Ako stráviť víkend v Trenčíne? Tu je pár TIPOV na zaujímavé podujatia Foto: Facebook/Klub Lúč

V Trenčíne sa pravidelne konajú rôznorodé kultúrne podujatia, ktoré dokážu zaujať všetky vekové kategórie. Inak tomu nebude ani v piatok 27. októbra a ani počas víkendu od 28. októbra do 29. októbra. Príďte si vychutnať príjemné tóny hudby, prednášku o cestovaní alebo vtipné divadelné predstavenie.

Korben Dallas a Fortuan

V piatok 27. októbra sa o 20:00 hod. v Kultúrno-kreatívnom centre Hviezda predstaví bratislavská kapela Korben Dallas. Jej členovia radi spolupracujú aj s inými hudobníkmi a skupinami, preto vystúpia spolu so skupinou Fortuan. Tí tvoria moderné pop-rockové skladby s kvalitným zvukom, a to vďaka spolupráci so zahraničnými producentmi.

Ak hľadáte melodické hity, chytľavé gitarové riffy a indie pop-rockový zážitok, toto podujatie nepremeškajte. V predpredaji je cena vstupenky za 15 eur, na mieste zaplatíte 18 eur. Vstupenky si môžete kúpiť online, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo pred predstavením.

Zoči Voči a The Backwards (Beatles revival)

V klube Piano Pod Sokolicami sa v piatok 27. októbra o 20:00 hod. uskutoční koncert kapely Zoči Voči, na ktorom oslávia 10 rokov od vydania albumu Milovaní – nenávidení. Na koncerte si budete môcť vypočuť skladby z tohto albumu, ktoré na iných koncertoch počuť nebudete.

V sobotu 28. októbra o 20:00 hod. sa bude v Piane konať vystúpenie skupiny The Backwards, ktorá je jednou z najúspešnejších Beatles revivalových kapiel na svete. Kapela The Backwards je totiž 2-násobným víťazom Svetového Beatlefestu v New Yorku.


Malajzia, Singapur, Brunej

Do priestoru Kaviarne Na Ceste (Matúšova ulica) si môžete v sobotu 28. októbra o 15:00 hod. prísť vypočuť niečo o cestovateľskom dobrodružstve Michala Floreša. Opäť navštívil Juhovýchodnú Áziu, tentokrát Malajziu, Singapur a malý sultanát na ostrove Borneo, Brunej.

Príďte sa pozrieť, čo všetko zažil v týchto ropných krajinách, kde nechýbalo málo, aby prišiel o zrak. Toto dobrodružstvo môžete zažiť pri vietnamskej káve, limonáde alebo pohári vína.

DVA

Pre kapelu DVA majú hudobní kritici vyhradenú škatuľku nezaraditeľné, ide o dvojicu v zložení Jan Kratochvíl (On) a Bára Kratochvílová (Ona). Svoje originálne hudobné vízie zhmotňujú nespočetnými prostriedkami. Toto zoskupenie sa predstaví v sobotu 28. októbra v Klube Lúč na Mierovom Námestí, koncert začína o 21:00 hod.

Ťažisko tvorby kapely DVA leží v živých vystúpeniach. Koncerty sú vyhlásené predovšetkým hravosťou a kreativitou – obaja členovia na pódiu s úplnou samozrejmosťou striedajú hudobné nástroje, zaznieva gitara, živé slučky, saxofón, klarinet, dychový midikontroler, megafón, ale aj rôzne hračky,“ píše sa na webe o trenčianskych podujatiach.

Pavol Seriš: Pri Kase

V Klube Lúč odohrajú v nedeľu 29. októbra o 19:00 hod. komédiu jedného herca z prostredia supermarketov, hypermarketov, megamarketov a gigamarketov. Ide o paródiu na dnešnú konzumnú spoločnosť vychádzajúcu z reálneho aj z absurdného základu. Komédia získala Cenu diváka na medzinárodnom festivale netradičných divadiel Kopřiva v roku 2017.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu