Most na Považí je v kritickom stave. O jeho osude rozhodne statik


Foto: Most na Považí je v kritickom stave. O jeho osude rozhodne statik
Galéria: 4 fotky
Foto: OMA.sk/Trenčín región

Most, ktorý spája mesto Nemšová s obcou Horné Srnie, plánuje radnica v najbližších týždňoch úplne uzavrieť. Cyklomost je totiž vo veľmi zlom technickom stave. Mesto sa na opravu snažilo získať eurofondy, no tento zámer nevyšiel, preto sa rozhodli, že dajú stav mosta preskúmať statikovi, ktorý rozhodne o jeho osude.

Prednosta mestského úradu Rudolf Kúkel nás informoval, že stav mostu sa zo dňa na deň zhoršuje. „Situácia je už kritická. Z dôvodu ochrany zdravia a bezpečnosti musíme konať, no most nemôžeme uzavrieť z vlastnej iniciatívy len tak, musí prebehnúť odborný posudok, čo sa deje v týchto dňoch.“ Most poškodila najmä povodeň z pred niekoľkých rokov, ktorá s ním pohla a narušila jeho statiku.

Mesto podľa vlastných vyjadrení urobilo pre záchranu mosta maximum, no z vlastných zdrojov sa ho zachrániť nepodarí. Paradoxom je, že mesto ani nie je vlastníkom tohto mosta. „ Je to stavba s neznámym vlastníkom, za ktorú však preberáme zodpovednosť my, pretože patrí do nášho katastrálneho územia. Predpokladáme, že statika nedovolí jeho ďalšiu prevádzku,“ dodal prednosta Kúkel pre Trenčínak.

Zatvorenie pocítia fanúšikovia cyklistiky, ale najmä domáci, ktorí most využívali nie len na rekreačné bicyklovanie, ale aj na bežnú prepravu do práce, či nákupy. Mesto po oficiálnom rozhodnutí znemožní vstup na most a označí ho upozorňujúcimi tabuľami. 









Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu