FOTO: Na úrad trenčianskej župy prišiel rekordný počet žiadostí o dotáciu v hodnote 1,35 milióna eur


FOTO: Na úrad trenčianskej župy prišiel rekordný počet žiadostí o dotáciu v hodnote 1,35 milióna eur
Galéria: 28 fotiek
Foto: tsk.sk

Žiadostí o dotáciu v rámci Dotačného systému Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) prišlo tento rok rekordné množstvo. Ako informuje župa, prichádzali v rozmedzí troch mesiacov, a to v celkovej sume viac ako 1,35 milióna eur.

Predseda samosprávy Jaroslav Baška rozhodoval o podpore 244 žiadostí a pracovná skupina sa zaoberala 313 žiadosťami. Dokopy išlo o rekordných 557 žiadostí o dotáciu.

Župa na svojej oficiálnej webstránke v pondelok 7. augusta uviedla, že na podporu žiadostí o dotáciu bolo pre rok 2023 pôvodne vyčlenených 300-tisíc eur. Vzhľadom na rekordný počet doručených žiadostí schválil v máji župný parlament navýšenie objemu finančných prostriedkov na sumu 460-tisíc eur.


Schválených bolo z rekordného počtu napokon 503 žiadostí, z toho viac ako polovicu tvoria nápady spadajúce do oblasti kultúry, druhou početnou skupinou sú žiadosti z oblasti športu. Takmer dve tretiny prišli zo strany združení na území kraja, ďalších 133 doručili obce a mestá,“ uviedla vedúca Odboru finančného Úradu TSK Renáta Ozimová.

Najviac žiadostí doručili žiadatelia z okresu Trenčín, najmenšie zastúpenie má v tomto roku okres Myjava. Predkladatelia žiadali financie nielen na organizáciu podujatí z oblasti kultúry či športu, ale aj na nákup materiálno-technického zabezpečenia, prípravu táborov či workshopov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu