FOTO: Víkendové podujatia v Trenčianskom kraji neprekazilo ani zlé počasie. Ľudia sa zabávali aj športovali


FOTO: Víkendové podujatia v Trenčianskom kraji neprekazilo ani zlé počasie. Ľudia sa zabávali aj športovali
Galéria: 53 fotiek
Foto: tsk.sk

Aj napriek nepriazni počasia sa ľudia v rôznych kútoch kraja cez víkend od 5. do 6. augusta zabávali a športovali. Vzhľadom na zlú predpoveď počasia mnohí organizátori svoje dlho plánované podujatia rušili, no našli sa aj takí, ktorých dážď neodradil.

V Diviakoch nad Nitricou v okrese Prievidza aj napriek nepriaznivému počasiu oslávili koniec žatvy a množstvo úrody na dožinkových slávnostiach v podaní obecných folkloristov.

Neďaleko odtiaľ predviedli svoju šikovnosť remeselníci na ľudovom jarmoku v obci Nedožery-Brezany. V Drietome v okrese Trenčín sa v sobotu 5. augusta konal 24. ročník Drietomského festivalu dychových hudieb, hostia sa zabávali pod stanmi až do neskorých večerných hodín.



Včelári púchovského okresu sa pred nedeľným dažďom uchýlili do priestorov kultúrneho domu Mestečko, kde prítomných upozornili na úbytok včiel a s ním súvisiacu slabú úrodu ovocia. V obci Mikušovce v okrese Ilava aj napriek hustému lejaku súťažili tímy dobrovoľných hasičských zborov o pohár starostky na tradičnom MIKUŠ CUP-e. 

V tomto roku župa podporí z dotačných mechanizmov takmer tristovku podujatí v sume približujúcej sa k 300-tisíc eur,“ približuje Trenčiansky samosprávny kraj na svojom oficiálnom webe.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu