V Trenčíne sa cez víkend opäť rozozvučia hudobné melódie. Nebude chýbať ani divadlo pod holým nebom


Foto: V Trenčíne sa cez víkend opäť rozozvučia hudobné melódie. Nebude chýbať ani divadlo pod holým nebom Foto: trencin.sk

Najbližší víkend sa majú obyvatelia Trenčína no čo tešiť. Mesto 2. augusta na svojej oficiálnej webstránke zverejnilo, že si pre svojich obyvateľov pripravilo zaujímavé víkendové spestrenie, kde sa neplatí žiadne vstupné.

Medzi podujatiami nebude chýbať blues s drumbľou a ústnou harmonikou v koncertnom prevedení skvelých hudobníkov, divadlo pod holým nebom, rozprávka pre najmenších či koncert dychovej hudby.

Hudobný piknik

V Átriu pod Mestskou vežou sa v piatok 4. augusta o 19:00 hod. rozozvučia tóny blues, ktoré doplní neobyčajný nástroj, akým je drumbľa. Hrať budú legendy žánru blues Erik a Juraj Turtevovci so skvelým hráčom na ústnu harmoniku Erichom Bobošom Procházkom.


Letný divadelný večer 

V sobotu 5. augusta o 19:30 hod. máte možnosť zažiť historické divadelné predstavenie s názvom Nádej Dubček. Hra Zuzany Mišákovej sleduje príbeh medzinárodne uznávanej osobnosti Alexandra Dubčeka a zároveň divákom priblíži dejiny Česko-slovenskej republiky. Túto inscenáciu si môžete pozrieť v Átriu pod vežou.


Bábková rozprávka

Na nedeľné popoludnie 6. augusta je pre deti pripravená bábková rozprávka s pesničkami, ktorá začína o 16:00 hod. taktiež v Átriu pod vežou.

Predstavenie s názvom Fedor z krajiny Mala rozpovie príbeh o chlapcovi, ktorý sa bojí všetkého až natoľko, že si želá zmenšiť sa. Táto rozprávka získala aj Cenu detskej poroty na Medzinárodnom bábkarskom festivale Virvar v Košiciach (2019). 

Hudobná nedeľa

V nedeľu 6. augusta sa potešia najmä všetci milovníci dychovej hudby. Na Mierovom námestí sa o 17:00 hod. uskutoční koncert Opatovanky spolu s kapelníkom Stanislavom Hrickom, kde zahrajú známe slovenské melódie.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu