Kultúrne leto v Trenčíne 2023 prinesie hudbu, divadlo aj netradičné zážitky


Foto: Kultúrne leto v Trenčíne 2023 prinesie hudbu, divadlo aj netradičné zážitky Foto: trencin.sk

S nadchádzajúcim víkendom začína v Trenčíne Kultúrne leto 2023, ktoré bude obyvateľom spríjemňovať letné mesiace hudbou, divadelnými predstaveniami či bohatým programom pre deti. Otvorí ho už tradične multižánrová open air show Príbehy z Trenčína, ktorá zoznámi divákov s príbehom posledného trenčianskeho kata Mateja. Predstavenia pod holým nebom sa budú konať v piatok 30. júna a v sobotu 1. júla o 21:30 hod.

Počas celých prázdnin budú prebiehať Hudobné nedele, ktoré prinesú do ulíc mesta swing, folk, pop-rock, jazz, šansón ale aj filmovú či dychovú hudbu. Odštartujú ich elegantní páni zo zoskupenia Funny Fellows, a to už túto nedeľu 2. júla o 17:00 hod. na Mierovom námestí. 

Od 7. júla sa pridajú aj piatkové Hudobné pikniky o 19:00 hod. Symbolicky ich otvoria Trenčania Žember a Žáčik, ktorých koncerty spájajú lásku k hudbe a poéziu. Letné divadelné večery Mestského divadla Trenčín zas bude mesto organizovať od 22. júla.


Malí návštevníci sa môžu tešiť aj na Detské divadielka pod vežou, ktoré sa budú odohrávať každú prázdninovú nedeľu v tieni Átria pod vežou. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenia odohrajú v sobášnej sieni neďalekého úradu. Prvé predstavenie Dobrú chuť, Vlk! predvedie Divadlo na Rázcestí v nedeľu 2. júla o 16:00 hod. 

Prezradíme len toľko, že hlavný hrdina Vĺčko-Tĺčko žije – ako inak – v hustom lese. Zvláštne ale je, že vôbec neje mäsko, radšej si dá chutné jabĺčko. A ako to dopadne, keď sa ujme výchovy malého zajačika, tak to už musíte vidieť…“ píše sa v upútavke predstavenia na oficiálnej stránke mesta. 

Vstup na všetky podujatia Kultúrneho leta v Trenčíne 2023 je zadarmo. Viac informácií o letnom programe v Trenčíne nájdete tu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu