FOTO: Trenčianske námestie už v piatok ožije predstavením o katovi Matejovi


FOTO: Trenčianske námestie už v piatok ožije predstavením o katovi Matejovi
Galéria: 4 fotky
Foto: visit.trencin.sk

Populárne podujatie Príbehy z Trenčína každoročne odštartujú letné prázdniny aj kultúrne leto v meste Trenčín. Tento rok návštevníkov čaká už jeho ôsme voľné pokračovanie, ktoré začne v piatok 30. júna 2023 a bude pokračovať aj v nasledujúci deň 1. júla.

Táto multižánrová open air show prepája históriu s moderným umením, vďaka ktorému zoznámi divákov s príbehom posledného trenčianskeho kata Mateja. Začiatok je v oboch dňoch naplánovaný na 21:30 hod.

Príbeh sa bude odohrávať v centre mesta, priamo na Mierovom námestí pred hotelom Elizabeth. Diváci si tak majú možnosť užiť nočnú artistickú šou pod holým nebom, plnú svetelných efektov a jedinečných akrobatických výkonov.

V hlavnej úlohe uvidíme člena trenčianskej šermiarskej skupiny Normani Oskara Tadlánka a vďaka moderným technológiám a trenčianskemu združeniu Trakt ožijú niektoré nám známe budovy a priestory celkom netradičným spôsobom, uviedla vedúca Útvaru kultúrno-informačných služieb mesta Trenčín Jana Sedláčková na oficiálnej webstránke mesta. 

Autorom príbehu a režisérom celej nočnej šou je Trenčan Vlado Kulíšek. Záujemcom bude k dispozícii aj knižka s príbehom o katovi Matejovi, ktorú si môžete zakúpiť v Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí alebo priamo pred začiatkom predstavenia.

                                                                Zdroj: trencin.sk


Doprava a parkovanie

Pokiaľ máte možnosť, dostavte sa na podujatie pešo, na bicykli alebo mestskou hromadnou dopravou. Organizátori však zároveň žiadajú návštevníkov, aby bicykle nebrali so sebou na trasu predstavenia, môžu totiž ohroziť bezpečnosť divákov pri presune.

Mesto taktiež upozorňuje vodičov, že v rámci podujatia môže dôjsť k dočasnému uzavretiu Palackého ulice v čase od 21:20 hod. až do 21:45 hod. Takisto bude v čase od 21:30 hod. do 22:00 hod. obmedzený vstup motorových vozidiel na Mierové námestie.

„Ak prídete autom, zaparkovať môžete na parkoviskách na Mládežníckej ulici, pri mestskej plavárni alebo pri Posádkovom klube (ODA) na Vajanského ulici alebo na parkovisku pri Štatistickom úrade na Električnej ulici,“ ponúka alternatívu mesto.

Tipy pre bezpečnosť

Organizátori všetkých návštevníkov vyzývajú k rešpektovaniu kovových zábran a priestoru označeného páskou červenobielej farby. Počas predstavenia bude z dôvodu využívania svetelných efektov vypnuté pouličné osvetlenie.

Viac informácií o podujatí nájdete po kliknutí SEM.


Miesto: Mierové námestie, Trenčín
Dátum: 30.06.2023 - 21:30    01.07.2023 - 22:45





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu