Cyklisti v Prievidzi si počas svojej cesty môžu najnovšie oddýchnuť aj za Korzom


Foto: Cyklisti v Prievidzi si počas svojej cesty môžu najnovšie oddýchnuť aj za Korzom Foto: pixabay.com

S prichádzajúcim teplým počasím vyťahuje nejeden športovec bicykle, kolobežky a korčule a brázdi všetky prístupné trasy. Počas toho si je však potrebné aj oddýchnuť, k čomu pomáhajú prístrešky s vodou a možnosťou odstavenia dopravného prostriedku. 

Za obchodným centrom Korzo v Prievidzi v blízkosti cyklistickej trasy najnovšie vznikla oddychová zóna pre cyklistov, kolobežkárov, korčuliarov, ale aj pre chodcov. Každý okoloidúci sa môže zastaviť a načerpať nové sily pre pokračovanie po cyklochodníku. Informovala o tom Turistická informačná kancelária Bojnice vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Nájdete tu príjemné posedenie, stojan na opravu bicykla, nabíjačku pre elektrobicykle a elektrokolobežky. Doplníte si tu aj zásoby vody vo fontáne s pitnou vodou. Na mape s cyklotrasami si môžete vybrať váš ďalší cieľ výletu,“ doplnili pracovníci kancelárie.


Kancelária uviedla, že podľa prieskumu sa Prievidžania venujú vo voľnom čase najradšej práve cyklistike. Zároveň ju využívajú aj ako prostriedok na zlepšenie zdravia a kondície a tiež ako jeden z jednoduchých spôsobov dopravy.

Až 71 % opýtaných vyjadrilo túžbu bicyklovať častejšie. Zaznamenávame tiež rastúci trend využívania elektrobicyklov, pričom takmer 60 % opýtaných plánuje buď vlastniť, alebo si zakúpiť elektrobicykel,“ priblížili pracovníci kancelárie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu