Na najväčšom považskobystrickom sídlisku vyrastá nový park. Je väčší ako 3 futbalové ihriská


Foto: Na najväčšom považskobystrickom sídlisku vyrastá nový park. Je väčší ako 3 futbalové ihriská
Galéria: 6 fotiek
Foto: archív mesto Považská Bystrica

Namiesto nevyužitého priestoru vyrastá v Považskej Bystrici obrovský park. „Myšlienka vzniku veľkého parku na Rozkvete sa mení na skutočnosť,“ jasal považskobystrický primátor Karol Janas na svojich stránkach. „Namiesto zanedbaného priestoru, ktorý bol dlhodobo poväčšine čiernou skládkou, vyrastá na sídlisku Rozkvet veľký park s rozlohou takmer 23000 metrov štvorcových,“ doplnil skvelú správu primátor.


Ako prvý muž mesta priznal, na projekte nového parku pracujú od polovice roku 2021, kedy sa začala pripravovať projektová dokumentácia. „Zhromažďovali sa potrebné vyjadrenia, ktoré sa v prvej etape týkali výrubových povolení a neskôr stavebných povolení pre začatie realizácie parku. Choré dreviny boli odstránené a zdravé zachované, aby mali možnosť naďalej rásť,“ upresnil K. Janas.


Aktuálne sa podľa slov K. Janasa realizuje prvá etapa. „Tie najťažšie a najzásadnejšie práce by sa mali pomaličky dokončovať a niekedy na jeseň, keď budú plochy zatrávnené, by sme ju chceli sprístupniť obyvateľom,“ doplnil považskobystrický primátor a dodal, že v druhej a tretej etape pribudne jazierko, dráha pre bicykle, herné prvky, ale aj posedenie s občerstvením, pričom všetko bude medzi sebou prepojené chodníkmi.


V novom parku mysleli aj na bezpečnosť. „Obyvateľov určite poteší aj fakt, že celý park bude monitorovaný kamerovým systémom napojeným na mestskú políciu a jeho súčasťou bude aj verejné osvetlenie, aby bol naozaj bezpečným miestom pre všetkých,“ prezradil na záver K. Janas.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu