FOTO: Na handlovskej rybárskej súťaži meral najdlhší kapor úctyhodných 81 centimetrov


FOTO: Na handlovskej rybárskej súťaži meral najdlhší kapor úctyhodných 81 centimetrov
Galéria: 26 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Handlová

Na začiatku jari sa opäť začala rybárska sezóna a súťaže na seba nenechali dlho čakať. V sobotu 13. mája sa v Handlovej pretekalo v chytaní kaprov na 29. ročníku rybárskych pretekov v love udicou. Súťaže O putovný pohár primátora mesta sa zúčastnilo takmer 80 súťažiacich. Informovalo o tom mesto Handlová vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Handlovskí rybári každoročne nakupujú kapry, šťuky, karasy, pleskáče a do potoka tisícky pstruhov. Napríklad každý rok pribudne v rybníku 4 tisíc kilogramov kaprov. Celkovo investujú rybári združení v Miestnej organizácii Slovenského rybárskeho zväzu v Handlovej MO SRZ Handlová do života pod hladinu handlovského rybníka približne 20 tisíc eur. Čo sa nakúpi, to sa postupne aj vyloví v rámci povolení na lov a pravidiel, ktorými sa riadia,“ priblížilo mesto.

Tesne po poludní prebehlo vyhlásenie víťazov a putovný pohár obdržal František Ileš so 411 bodmi. Ako druhý sa umiestnil Ján Papay so 404 bodmi. Súťažiaci na treťom mieste, Igor Sirotniak, so 401 bodmi ulovil najväčšieho kapra súťaže s veľkosťou 81 centimetrov.

Po ukončení rybolovu a vyhlásení víťazov vrátili rybári všetky úlovky naspäť do rybníka, aby boli pripravené na ďalší deň súťaže. V nedeľu 14. mája totiž súťažili deti a tiež sponzori, funkcionári a pozvaní hostia. Celkovo sa zúčastnilo 19 detí z handlovského rybárskeho združenia, kde ich je takmer 60 zo všetkých 320 členov. Uviedlo to mesto vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

V súťaži detí obsadila prvé miesto len 7-ročná Rebeka Rybárska so 422 bodmi, ktorá ulovila 8 kusov rýb. Na druhom mieste s počtom bodov 269 sa umiestnil 13-ročný Andrej Pauko s úlovkom 5 rýb a na treťom mieste s počtom bodov 251 bol 14-ročný Enrico Matiaško taktiež s úlovkom 5 rýb. Najväčšiu rybu s dĺžkou 66 centimetrov ulovil Andrej Pauko.


Zo súťaže funkcionárov, sponzorov a pozvaných hostí získal prvé miesto so 762 bodmi Peter Šebesta, po ňom nasledoval so 685 bodmi Jozef Chrenovský na druhom mieste a tretie miesto obsadil Jozef Brozman s 521 bodmi.

Ceny za rybársky zväz odovzdával Pavel Podlužanský a za mesto Handlová zástupca primátorky mesta, Radoslav Iždinský. Darčekový kôš od mesta Handlová obdržia, tak ako dnes, tiež súťažiaci zajtra. Mesto Handlová gratuluje víťazom a ďakuje organizátorom, ako aj sponzorom, ktorých si rybári nesmierne vážia, a všetkým účastníkom, ktorých neodradilo dnešné veterné a trochu chladné počasie. Našťastie bez dažďa. Petrov zdar,“ doplnilo mesto.

V nedeľu odovzdávala víťazom ceny priamo primátorka mesta Silvia Grúberová a za rybárov Pavel Podlužanský. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu