Trenčianska župa poskytne financie na projekty, ktoré spestria dianie v okrese Myjava


Foto: Trenčianska župa poskytne financie na projekty, ktoré spestria dianie v okrese Myjava Foto: Facebook/Trenčiansky samosprávny kraj

Aj tento rok môžete hlasovať za projekty, ktoré dostanú finančnú podporu z Participatívneho a komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Na Mestskom úrade v Myjave sa už v piatok 28. apríla 2023 uskutočnilo ich verejné zvažovanie, po ktorom už bude hlasovanie čoskoro spustené. Informovalo o tom mesto Myjava na svojej oficiálnej webovej stránke.

Za okres Myjava bolo tento rok do grantovej schémy TSK prihlásených desať projektov zameraných na kultúru, voľnočasové aktivity, šport i životné prostredie. Ich celkový rozpočet dosahuje hodnotu 31 785 eur a požadovaná výška podpory za všetky projekty je 21 330 eur,“ priblížilo mesto.

Nakoľko finančných prostriedkov určených pre myjavský okres z Participatívneho a komunitného rozpočtu je dosť, je možné, že všetky predložené projekty budú podporené. Jedinou podmienkou je, aby každý projekt získal aspoň 150 hlasov pomocou SMS hlasovania na stránke trenčianskej župy, ktoré bude prebiehať od pondelka 15. mája do utorka 30. mája 2023. Z jedného telefónneho čísla sa dá hlasovať len raz a teda nie je možné poslať SMS každému predloženému projektu.

Minulý rok sa práve túto náležitosť viacerým projektom splniť nepodarilo, pričom niektorým chýbalo naozaj len pár hlasov. Preto dúfame a veríme, že tento raz budeme v hlasovaní úspešnejší, s vašou pomocou sa nám podarí na predložené zámery potrebné financie získať a projekty zrealizovať. Ide pritom o naozaj zaujímavé nápady, ktoré majú potenciál zaujať rôzne skupiny obyvateľov i návštevníkov Myjavy a spestriť spoločenské dianie v meste a regióne,“ spresnilo mesto.


Prehľad predložených projektov pre myjavský okres:

  • Sprítomnenie výstroja dobrovoľných hasičov, DHZ - organizácia Jána Mihálika
  • Kopanice v kroji 2023, Folklórne Kopanice
  • Verím v krásu svojich snov, OZ Priatelia ZŠ, Kostolné
  • Raz vidieť lepšie ako 100krát počuť, OZ Turolúcky prameň
  • Vytvorme tradíciu hasičskej súťaže detí v Myjave, Marta Gotthardová - NAJ
  • O myjavský erb, Mesto Myjava
  • Sviatok piva Myjava, Mesto Myjava
  • Revitalizácia poldra Svaceník, Turolúcka koliba
  • Zveľaďme spoločne BIKEPARK Myjava, TJ Spartak Myjava
  • Dni Štefánika - 21. - 23. 7. 2023 Brezová pod Bradlom, OZ Spoločnosť M. R. Štefánika

O jednotlivých projektoch a o zámere ich tvorcov si môžete prečítať na oficiálnej stránke Trenčianskeho samosprávneho kraja.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu