Detská pohotovosť v Dubnici nad Váhom čoskoro skončí. Pacienti budú dochádzať desiatky minút


Foto: Detská pohotovosť v Dubnici nad Váhom čoskoro skončí. Pacienti budú dochádzať desiatky minút Foto: dubnica.eu

Od apríla tohto roku v Dubnici nad Váhom vaše deti mimo pracovných hodín lekárov neošetria, keďže pohotovosť pre deti a dorast končí. Maloletí pacienti budú musieť za zdravotnou starostlivosťou dochádzať desiatky minút do Trenčína alebo Považskej Bystrice, o čom informuje RTVS.

„Bude to veľmi chýbať tejto spádovej oblasti, ktorú tvorí 50 až 60-tisíc obyvateľov, čo sú aj priľahlé obce,“ uviedla pre televíziu riaditeľka polikliniky v Dubnici nad Váhom Jana Štefancová. Dodala, že pohotovosti v Trenčíne a Považskej Bystrici sú už teraz vyťažené.

Detská pohotovosť sa dlhodobo potýkala s nedostatkom zdravotníckeho personálu. V tejto poliklinike chýbali lekári, ale aj zdravotné sestry. Podľa rozhodnutia rezortu zdravotníctva malo toto zariadenie skončiť v novembri. Pre nedostatok personálu sa tak udeje skôr.


Fakultná nemocnica oboznámila samosprávu o zrušení poskytovania tejto služby začiatkom tohto mesiaca. „Z dôvodu dlhodobého problematického personálneho pokrytia, či už počtom lekárov, alebo sestier, ale aj z dôvodu odchodov do dôchodku, bolo našej žiadosti vyhovené k 1. aprílu 2024,“ uviedla pre RTVS hovorkyňa Fakultnej nemocnice Trenčín Martina Holecová.

Toto rozhodnutie pochopiteľne nahnevalo rodičov detí. Mesto sa preto snaží nájsť aspoň čiastočné riešenie. „Rokovania prebiehajú na úrovni pána riaditeľa a pána primátora, ktorý má ešte za cieľ túto pohotovosť zachovať aspoň vo víkendovom rozmedzí,“ skonštatoval pre televíziu hovorca mesta Dubnica nad Váhom Ľubomír Bobák.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu