Slovensko čaká volebný víkend. Mesto Trenčín pripravilo špeciálne opatrenia pre imobilných občanov


Foto: Slovensko čaká volebný víkend. Mesto Trenčín pripravilo špeciálne opatrenia pre imobilných občanov Foto: ilustračné foto archív pixabay

Počas víkendu môžu ísť Slováci odovzdať hlas svojmu favoritovi. V sobotu 23. marca 2024 sa uskutočnia Voľby prezidenta Slovenskej republiky. Mesto Trenčín na svojich stránkach informovalo o opatreniach na uľahčenie účasti vo voľbách pre imobilných občanov. „V Kultúrnom stredisku Juh na Kyjevskej ulici budú počas volieb volebné miestnosti aj na poschodí. Pre imobilných občanov bude k dispozícii plošina v čase od 9.30 do 13.30 hodiny,“ uverejnila trenčianska samospráva.

„Ak nemôžete prísť do volebnej miestnosti zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, máte právo požiadať o hlasovanie do prenosnej volebnej schránky, ale len v územnom obvode volebného okrsku, pre ktorý bola okrsková volebná komisia zriadená,“ doplnilo mesto s tým, že o voľbu do prenosnej volebnej schránky môžete požiadať ešte do piatka 22. marca 2024 a v prípade konania druhého kola volieb do piatka 5. apríla 2024 na Mestskom úrade v Trenčíne v úradných hodinách.

Ako mesto upresnilo, v Trenčíne  je 51 volebných okrskov a zároveň upozornilo aj na niekoľko zmien v porovnaní s minulými voľbami. „V okrsku číslo 45 a 46 z dôvodu skončenia rekonštrukcie budovy došlo k premiestneniu volebnej miestnosti z Materskej školy Štvorlístok do Kultúrneho strediska Istebník a Klubu dôchodcov Istebník,“ upresnila samospráva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu