Obžalovaný z podvodu obrovských rozmerov na súd zrejme prepašoval žiletku. Na toalete sa dorezal!


Foto: Obžalovaný z podvodu obrovských rozmerov na súd zrejme prepašoval žiletku. Na toalete sa dorezal!
Galéria: 6 fotiek
Foto: Marián Michalko

O obrovský rozruch sa postaral na Krajskom súde v Trenčíne Andrej N. Mladík je obžalovaný z podvodu obrovských rozmerov, keď mal podľa prokuratúry obrať ako finančný poradca 27 klientov o takmer 700-tisíc eur. Andrej N. na súd zrejme prepašoval žiletku a tou sa podľa našich informácií na toalete 6-krát porezal. Pojednávanie museli odročiť.

„Dnešné verejné zasadnutie bolo odročené zo zdravotných dôvodov na strane obžalovaného. Ďalší termín je určený na 30. apríla. Bližšie dôvody komentovať nemôžem. Problémy obdobného rázu boli aj v prípravnom konaní,” upresnil prokurátor.

Podľa obhajcu obžalovaného Jozefa Gavalca boli s klientom dohodnutí, že idú na verejné zasadnutie. Ten si preto nemyslí, že by klient len špekuloval, ako sa vyhnúť vysokému trestu. „Je pravda, že po zmene zákona, by spadal do úplne inej trestnej sadzby. Teraz je tam 12 až 20 rokov, potom by tam bola trestná sadzba 3 až 10 rokov, ale boli sme dohodnutí, že ideme dnes na verejné zasadnutie,” povedal advokát.

„Obžalovaný sa dnes krátko pred verejným zasadnutím v budove krajského súdu na toalete sebapoškodil ostrým predmetom, porezal sa na ľavej ruke. Poranenie mu ošetrili príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže. Po incidente obžalovaný na otázky predsedu senátu nereagoval, díval sa do zeme, triasol sa. Vzhľadom na otázny psychický stav obžalovaného a tiež jeho zdravotný stav muselo byť verejné zasadnutie odročené. Po dohode s obhajcami a prokurátorom bol určený nový termín verejného zasadnutia na 30. apríla,“ povedal hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus.


Obžalovaného Okresný súd Trenčín v novembri 2023 uznal za vinného zo spáchania pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu podvodu v súbehu s pokračovacím obzvlášť závažným zločinom legalizácie výnosu z trestnej činnosti. Uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 12 rokov so zaradením na výkon tohto trestu do ústavu s minimálnym stupňom stráženia.

Súd tiež obžalovanému uložil mu trest zákazu činnosti vykonávať finančné poradenstvo a finančné sprostredkovanie, alebo inú obdobnú činnosť súvisiacu najmä s poskytovaním úverov, hypoték a poistenia na dobu 4 roky. Okresný súd mu uložil aj ochranné liečenie patologického hráčstva ambulantnou formou a povinnosť nahradiť poškodeným škodu. Senát odvolacieho súdu mal dnes rozhodovať o odvolaní obžalovaného proti rozsudku.

Andreja N. vinia z toho že približne od októbra 2020 do marca 2022 pripravil 27 ľudí o takmer 700-tisíc eur. Andrej pôsobil ako finančný poradca. Pri vybavovaní hypotekárneho úveru pre jedného klienta mal napríklad na predkladacej listine zmeniť číslo účtu, kam mali byť poslané peniaze.
Inú klientku mal nahovoriť na to, aby poslala 10-tisíc eur na istý účet. Tá bola presvedčená, že ich investuje do životného poistenia, miesto toho ich však nevedomky mala zaslať na účet obžalovaného.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu