K Hodine Zeme sa už túto sobotu pridá aj Trenčín


Foto: K Hodine Zeme sa už túto sobotu pridá aj Trenčín Foto: ilustračné foto archív pixabay

K iniciatíve, ktorá vznikla v roku 2007 v austrálskom Sydney, sa tento rok opäť pridá aj mesto Trenčín. „Aj tohtoročná Hodina Zeme bude v znamení solidarity ľudí s planétou. Symbolické zhasnutie pamiatok sa tento rok vo svete uskutoční v sobotu 23.marca o 20.30 hodine miestneho času. V našom meste vypneme nasvietenie Mestskej veže, Morového stĺpa, Piaristického kostola svätého Františka Xaverského a Farského kostola Narodenia Panny Márie na Mariánskom námestí,“ uverejnilo mesto na svojich stránkach.

To zároveň uviedlo, že podporiť najväčšiu  kampaň Svetového fondu na ochranu prírody, ktorou je Hodina Zeme, môže úplne každý. „Zapojiť sa môžeme aj ako jednotlivci, každý vo svojej domácnosti, zhasnutím svetiel a napríklad aj vypnutím televízorov na symbolickú jednu hodinu,“ doplnila trenčianska samospráva.

Hodina zeme sa na Slovensku koná od roku 2011. Ako uviedlo mesto Trenčín, s iniciatívou vtedy prišla Slovenská astronomická spoločnosť pri Slovenskej akadémii vied a Slovenský zväz astronómov. „V súčasnosti sa Hodina Zeme koná vo viac ako 190 krajinách sveta. Je jedným z najväčších hnutí za životné prostredie na svete a vytvára platformu pre mobilizáciu ľudí, ktorí sa snažia presadzovať environmentálne priority na globálnej, regionálnej a miestnej úrovni,“ uzavrelo mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu