Policajti klepli po prstoch nepoctivému úradníkovi, hrozí mu až 5 rokov za mrežami


Foto: Policajti klepli po prstoch nepoctivému úradníkovi, hrozí mu až 5 rokov za mrežami Foto: ilustračné foto archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

Hornonitrianski policajti si posvietili na podozrivé reštitučné konanie. Dopustiť sa ho mal  53-ročný Handlovčan. Ten čelí obvineniu zo spáchania prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Ako polícia informovala na sociálnej sieti, počas vyšetrovania bolo zabezpečených dostatok dôkazov o tom, že obvinený vykonával svoju právomoc v rozpore so zákonom. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

„Bolo dostatočne preukázané, že obvinený ako odborný radca pozemkového a lesného odboru Okresného úradu Prievidza, v rámci reštitučného konania o reštitučných nárokoch, konal v rozpore so zákonom. Po posúdení všetkých predložených listín, ešte v marci 2019 vydal dve rozhodnutia o navrátení vlastníckeho práva k pozemkom v katastrálnom území obce Kľačno. Tieto rozhodnutia však úmyselne vydal v rozpore s dôkazmi, ktoré uviedol v odôvodnení rozhodnutia,“ upresnila polícia.

Podľa polície, týmto konaním úmyselne zadovážil inej osobe neoprávnený prospech spočívajúci v nadobudnutí vlastníckeho práva k uvedeným nehnuteľnostiam, ktorých hodnota predstavuje takmer 9000 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu