Nemocnica v Považskej Bystrici zriadila prvý mobilný hospic pre nevyliečiteľne chorých pacientov


Foto: Nemocnica v Považskej Bystrici zriadila prvý mobilný hospic pre nevyliečiteľne chorých pacientov Foto: archív mesto Považská Bystrica

Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici má ďalšiu novinku. „Vo februári začína svoju prevádzku Mobilný hospic, ktorý bude poskytovať paliatívnu starostlivosť pacientom v terminálnom štádiu života výlučne v domácom prostredí,“ informovala považskobystrická samospráva na sociálnej sieti.

Ako mesto ďalej uviedlo, Mobilný hospic bol zriadený za finančnej podpory z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky a prínosnú službu zastrešuje oddelenie paliatívnej starostlivosti.

Služby Mobilného hospicu budú klientom poskytované v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00 hodiny. Pacientom a ich rodinám je mimo uvedených ordinačných hodín k dispozícii nonstop telefonická linka 0901 918 755, na ktorej dostanú v prípade potreby odborné rady,“ doplnilo mesto s tým, že na tomto telefónnom čísle bude od 12. februára možné dohodnúť si termín vstupnej prehliadky alebo konzultácie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu