Trenčiansky hrad je otvorený celoročne. Prečo sa oplatí ho navštíviť práve v zimnom období?


Foto: Trenčiansky hrad je otvorený celoročne. Prečo sa oplatí ho navštíviť práve v zimnom období? Foto: Facebook/Trenčiansky hrad

Trenčiansky hrad je ako jeden z mála hradov na Slovensku otvorený celoročne. Môžete ho navštíviť každý deň od 9:00 hod. do 17:00 hod. Posledný vstup na malý okruh je o 15:30 hod. a do areálu hradu o 16:30 hod. s možnosťou pozrieť si už len exteriéry hradu na dolnom nádvorí.

Od stredy 24. januára do piatka 16. februára sú časy prehliadok veľkého okruhu so sprievodcom trochu pozmenené:

  • Pondelok – Piatok: prehliadka len o 13:00 hod. (aj cez obrazáreň v Zápoľského paláci). Maximálna kapacita na prehliadke je 40 osôb.
  • Sobota – Nedeľa: prehliadka o 11:00 hod., 13:00 hod. (aj cez obrazáreň v Zápoľského paláci, max. kapacita 40 osôb) a 15:00 hod. Maximálna kapacita na prehliadke je 50 osôb.

V priestoroch Kasárne môžete navštíviť výstavu tvorby maliara Josefa Ladu a interaktívnu výstavu pre deti aj dospelých Kaligrafia = krasopis.

Prečo prísť na Trenčiansky hrad v zimnom období?

Návšteva hradu v zime má svoje osobité čaro. Je tu ticho, pokoj a celý hrad máte takmer iba pre seba. Atmosféru starobylého hradu si tak viete vychutnať oveľa intenzívnejšie.


Interiéry hradu sú vykurované, takže môžete obdivovať archeologické nálezy, zbierkové predmety a výstavy bez obmedzenia.

Obzvlášť príjemné sú teraz prehliadky s našimi sprievodcami, ktoré dávajú časový priestor na všetky Vaše otázky (a tiež na všetky sprievodcovské pikošky o tajomných javoch na hrade),“ píše sa v príspevku na sociálnej sieti Trenčianskeho hradu. Prehliadku môžete zakončiť horúcim čajom či kávou v hradnej kaviarni.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu