Vážna nehoda pri obci Domaniža. Auto s mladíkmi vrazilo do domu, dvaja sú mŕtvi (aktualizujeme)


Foto: Vážna nehoda pri obci Domaniža.  Auto s mladíkmi vrazilo do domu, dvaja sú mŕtvi (aktualizujeme) Foto: archív M.Č.

Všetky záchranné zložky smerujú k vážnej dopravnej nehode v považskobystrickom okrese. Podľa našich informácií auto, v ktorom sedeli štyria mladíci, vletelo vo vysokej rýchlosti do rodinného domu. Kusy auta zostali rozmetané po strašnom náraze po celej ceste. Mladíkom poskytovali prvú pomoc okoloidúci vodiči. “Išli rýchlo, obiehali, dostali šmyk a vleteli rovno do domu. Len nedávno na ňom pritom menili fasádu, potom, čo do neho vrazil kamión,” opísal očitý svedok. Podľa jeho slov dvaja z chlapcov boli bratia, starší, ktorý šoféroval mal 18 rokov. V aute okrem neho a jeho mladšieho brata sedeli ešte ďalší dvaja mladíci.

Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári. Vrtuľník pristával na neďalekom ihrisku. “Posádka záchranárskeho vrtuľníka zo Žiliny bola dnes popoludní privolaná k dopravnej nehode, ktorá sa stala v k.o. Domaniža (okr. Považská Bystrica). Lekár bol priamo k miestu nehody vysadený palubným navijakom. Po tom, čo osobné vozidlo narazilo do pevnej prekážky, v ktorom sa viezli 4 osoby, bolo potrebné u dvoch osôb zahájiť okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu, ktorá bola, žiaľ, u oboch neúspešná,” upresnila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Tá zároveň dodala, že lekár leteckých záchranárov si prevzal do svojej starostlivosti 18-ročného vodiča, ktorý utrpel vážne poranenie panvy s podozrením aj na poranenie vnútorných orgánov. “Po stabilizovaní vitálnych funkcií bol v spolupráci s pozemnými záchranármi pacient prevezený na futbalové ihrisko, kde medzitým pristál vrtuľník. Záchranári ho preložili na palubu a s vážnymi poraneniami viacerých častí tela bol letecky prevezený na urgentný príjem Fakultnej nemocnice  v Žiline,”  doplnila Z. Hopjaková.

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, z dôvodu vážnej dopravnej nehody osobného motorového vozidla v obci Domaniža, časť Kardošova Vieska, je cesta II/517 momentálne neprejazdná.


“Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo dve ambulancie RZP, jednu ambulanciu RLP a vrtuľníkovú záchrannú službu k dopravnej nehode v Domaniži. Na mieste sa nachádzali štyri osoby. U dvoch z nich žiaľ lekár konštatoval exitus. Jedna osoba bola po prvotnom ošetrení transportovaná záchranármi do nemocnice v Považskej Bystrici s poranením hlavy. Ďalší pacient s poranením brucha bol transportovaný letecky do nemocnice v Žiline,” povedala hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Na ceste sa tvoria rozsiahle kolóny. Polícia vyzýva vodičov, aby rešpektovali pokyny polície.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu