ZSSK počas sviatkov prepravila viac ako 2 milióny cestujúcich, znížilo sa aj meškanie vlakov


Foto: ZSSK počas sviatkov prepravila viac ako 2 milióny cestujúcich, znížilo sa aj meškanie vlakov Foto: zssk.sk

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od 22. decembra 2023 do 7. januára 2024 vypravila 25 extra vlakov a zvýšila kapacitu 30 InterCity vlakov o 52 vozňov. Reagovali tak na zvýšený nápor cestujúcich počas sviatkov naprieč celým Slovenskom.

Celkovo sme prepravili 2,08 milióna cestujúcich, čo predstavuje takmer 7 % nárast oproti predchádzajúcemu roku… Pre našu železničnú spoločnosť bolo toto obdobie aj testom schopnosti prispôsobiť sa čerstvým podmienkam po zavedení nového grafikonu, a to popri zvládnutí zvýšenej záťaže súvisiacej so sviatočnou prepravou,“ uviedol Generálny riaditeľ ZSSK Peter Helexa.

Podľa ZSSK sa oproti minulému roku znížilo meškanie vlakových spojení. Z celkového počtu 22 966 vypravených vlakov malo menej ako päťminútové meškanie 20 911 spojov (91,05 %), 2 055 vlakov meškalo nad päť minút (8,95 %). Priemerné meškanie všetkých vlakov bolo o 5,88 % menšie v porovnaní s minulým rokom.


Zaujímavosťou je, že pred Vianocami cestovalo najviac ľudí už v piatok 15. decembra. Osobnú vlakovú dopravu využilo viac ako 260-tisíc cestujúcich, čo bolo o približne 35 % viac ako počas priemerného dňa v minulom roku. Tento údaj svedčí o vysokom záujme cestujúcich využívať vlakovú dopravu počas predvianočného obdobia,“ píše sa na webe ZSSK.

Výsledky ukazujú, že ZSSK dosiahla vyššiu mieru presnosti a spoľahlivosti v príchodoch vlakov. Toto zlepšenie je dôležité nielen pre pohodlie cestujúcich, ale aj pre celkovú efektívnosť a spoľahlivosť železničnej dopravy na Slovensku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu