V Trenčíne leteli minulý rok mená ako Oliver, Šimon Laura a Viktória. No obyvateľov je pomenej


Foto: V Trenčíne leteli minulý rok mená ako Oliver, Šimon Laura a Viktória. No obyvateľov je pomenej Foto: Marián Michalko

Obyvateľov v Trenčíne ubudlo. Kým k 31.12. 2022 malo krajské mesto podľa dostupných informácií 54 107 obyvateľov, do nového roka mesta vstúpilo s 53 940 obyvateľmi.

„Minulý rok sa do nášho mesta prisťahovalo takmer tisíc ľudí. Odchod obyvateľov sa oproti minulým rokom výrazne znížil. Žiaľ, aj v roku 2023 prevažoval počet úmrtí nad počtom narodených Trenčanov,“ upresnila samospráva na svojich stránkach.

Ako mesto ďalej upresnilo, v roku 2023 zomrelo 612 domácich obyvateľov. „Narodilo sa 443 nových obyvateľov Trenčína, z toho 220 chlapcov a 223 dievčat. Najčastejšie mená narodených chlapcov v Trenčíne boli Oliver, Šimon a Jakub. U dievčat to boli Laura, Natália a Viktória,“ pokračovalo v štatistike mesto s tým, že svoje „áno“ si minulý rok v Trenčíne povedalo 287 novomanželských párov. Civilných sobášov bolo 211 a cirkevných 76.

„Na druhej strane došlo i k rozvodom. Ich počet sa za minulý rok vyšplhal na 110. Toto číslo sa však netýka len Trenčanov. Mesto eviduje rozvody párov, ktoré sa kedysi zosobášili v našom meste. Vo viacerých prípadoch šlo o občanov iných miest, či obcí,“ zdôraznilo mesto na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu