FOTO: Muž pri Prievidzi najskôr havaroval, potom mal zaútočiť na policajtov


FOTO: Muž pri Prievidzi najskôr havaroval, potom mal zaútočiť na policajtov
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Prievidzi bola vyslaná k dopravnej nehode, ktorá sa stala na území Bojníc. Podľa oznámenia na policajnej linke 158 mal muž najprv naraziť s vozidlom do zvodidiel a potom spolu so svojím psom z miesta nehody odísť.

Privolaná hliadka spozorovala muža so psom kráčajúceho pešo po ceste. Podľa slov polície mal muž pred policajtami utekať, preskočiť zvodidlá a snažiť sa pred nimi schovať. Akonáhle policajti muža vyzvali, aby sa s nimi presunul k ich služobnému vozidlu, 56-ročný muž začal byť agresívny.

Najskôr udrel do hlavy jedného člena hliadky a následne sa snažil druhému vykrútiť ruku, ktorú mu udrel o služobné vozidlo. Policajti napokon muža spacifikovali.


Muž sa po celý čas policajtom vyhrážal zabitím a kričal na svojho psa, aby ich roztrhal. Jednému zo zasahujúcich policajtov boli útokom muža spôsobené zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Útočník bol po zadržaní umiestnený v cele policajného zaistenia,“ priblížila polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ z Prievidze obvinil 56-ročného muža z prečinu útoku na verejného činiteľa. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu