Hudobný festival, cestovateľské zážitky či divadlo. Pozrite si TIPY na blížiace sa podujatia v Trenčíne


Foto: Hudobný festival, cestovateľské zážitky či divadlo. Pozrite si TIPY na blížiace sa podujatia v Trenčíne Foto: Facebook/Klub Lúč a Kultúrno-kreatívne centrum Hviezda

Tento týždeň bude v Trenčíne pestrí aj vďaka pripravovaným kultúrnym podujatiam. Ak sa chcete počas jesenných dní zabaviť, tu nájdete prehľad zaujímavých akcií pre rôzne vekové kategórie. Neváhajte a môžete sa zúčastniť na cestovateľskej prednáške, hudobnom festivale či bábkovom divadle.

Festival HoryZonty

Festival HoryZonty prináša prezentáciu Lenky Figúrovej a jej prednášku Zlaňovanie vodopádu Salto Angel. Lenka príde vo štvrtok 2. októbra o 17:00 hod. do Kultúrno-kreatívneho centra Hviezda porozprávať o tom, ako sa jej podarilo splniť si svoj sen.

Po rokoch príprav sa jej v skupine 4 dobrodruhov podarilo zlaniť takmer tisíc metrov dlhý vodopád vo Venezuele. Vstup na prezentáciu je úplne zdarma.

Stretnutie pri klavíri

Sprievodným podujatím festivalu Hudba pod hradom bude podujatie s názvom Stretnutie pri klavíri, ktoré začína v piatok 3. novembra o 16:00 hod. v Hviezde.

Jeho obsahom bude koncert študentov Vysokej školy múzických umení v Bratislave (VŠMU), ako aj žiakov Základnej umeleckej školy Karola Pádivého v Trenčíne. Súčasťou bude aj prednáška o klavíri a jeho význame pre hudobný a emocionálny rozvoj. Vstup je zdarma.

Tom Holliston a Simon Wells

V Klube Lúč sa v sobotu 4. novembra o 20:00 hod. predstavia členovia kultových kapiel NoMeansNo a Snuff na spoločnom turné v akustickej verzii.


Tom Holliston hral dlhé roky v kanadskej skupine NoMeansNo. Teraz predstaví materiál zo svojho najnovšieho CD. Na Spotify ani na Amazone ho však nenájdete. Viac o podujatí či možnosť zakúpiť si vstupenku, nájdete na webstránke Klubu Lúč.


Detský divadelný klub

Lukáš Tandara sa v nedeľu 5. novembra postará o zábavu pre tých najmenších divákov. Pre deti si pripravil bábkové predstavenie Dobrý deň pán Vlk! alebo tie najkrajšie narodeniny. Prvé predstavenie začína o 15:00 hod. a druhé o 17:00 hod. Lístky na obe predstavenia zakúpite na webe Klubu Lúč.

Kto sa bojí, nech nechodí do lesa. Kto sa nebojí, nech ide do divadla. A môže sa stať, že sa nadýchate vône lesa, že nazbierate huby, alebo chytíte vlka za chvost. Keď budete mať šťastie, možno ochutnáte aj z babičkiných zaváranín,“ píše sa v pozvánke na bábkové divadlo.

Ivan Palovič a Jordana Palovičová

Záverečným koncertom festivalu Hudba pod hradom je violový recitál Ivana Paloviča s klavírnym doprovodom Jordany Palovičovej, ktorý sa uskutoční v Hviezde v nedeľu 5. novembra o 18:00 hod. Duo pravidelne účinkuje na domácich aj zahraničných pódiách.

Vstupné na podujatie je 10 eur a pre členov klubu 7 eur. Vstupenky si môžete kúpiť online, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo na mieste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu