Chcete si prezrieť jeden z najromantickejších zámkov na Slovensku úplne zadarmo? Stačí prísť v tento deň


Foto: Chcete si prezrieť jeden z najromantickejších zámkov na Slovensku úplne zadarmo? Stačí prísť v tento deň Foto: Marián Michalko


Nemáte stále plány na voľné dni? Máme pre vás zaujímavý tip, ktorý pobaví celú rodinu a v ten správny okamih, to môže byť aj úplne zadarmo. Stačí zamieriť do Bojníc.

„Do konca mesiaca október si môžete na Bojnickom zámku prezrieť dva prehliadkové okruhy - sprevádzaný Pálfiho okruh a nesprevádzaný Huňadyho okruh,“ informoval Bojnický zámok na svojich stránkach s tým, že od novembra tieto okruhy nahradí Prehliadka zámku a jaskyne, ktorá predstaví to najlepšie z oboch prehliadkových okruhov.



Počas jesenných prázdnin v pondelok 30. októbra a v utorok 31. októbra sa uskutočnia od 17:00 do 19:00 hodiny na jednom z najromantickejších hradov na Slovensku tematicky ladené večerné prehliadky zámku pod názvom SVETLO-NOC. Návštevníci si budú môcť prezrieť zámok po zotmení  a spoznať netradičný pohľad na symboliku tmy a svetla prostredníctvom mýtov, symbolov a alegórií.

„Takmer hodinová špeciálna prehliadka povedie z hradnej priekopy, cez Francúzsky park a hrobku do priestorov Stredného hradu. Jednotlivé zastavenia prehliadkovej trasy oboznámia návštevníkov Bojnického zámku s najstaršou archeologickou minulosťou hradného kopca, históriou sezónnych sviatkov ako aj symbolikou ukrytou v zbierkových predmetoch múzea,“ upresnilo múzeum.

Okrem toho, v stredu 1. novembra, ako počas každej prvej stredy v mesiaci, budú môcť návštevníci využiť bezplatný vstup na prehliadku Bojnického zámku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu