Hasiči upozorňujú na zvýšené riziko požiaru počas Dušičiek. Toto by ste robiť nemali


Foto: Hasiči upozorňujú na zvýšené riziko požiaru počas Dušičiek. Toto by ste robiť nemali Foto: ilustračné foto archív Hasičský a záchranný zbor

V súvislosti so Sviatkom všetkých svätých ako i Pamiatky zosnulých hrozí počas nasledujúcich dní zvýšené riziko vzniku požiaru na cintorínoch. Upozornil na to Hasičský a záchranný zbor na svojich stránkach.

„Návštevníci ozdobujú hroby smútočnými vencami, kyticami a množstvom sviečok, ktoré zapaľujú v bezprostrednej blízkosti horľavých materiálov. Hrozí tak priame riziko vzniku a rýchleho rozšírenia požiaru,“ doplnili hasiči.

V tejto súvislosti hasiči preto odporúčajú neodhadzovať horiace zápalky na zem,
dbať na bezpečnosť pri zapaľovaní sviečok, sviečky v plastových kahancoch neukladať príliš nahusto, zapálené sviečky ukladať v bezpečnej vzdialenosti od horľavých materiálov ako sú vence, kytice, ikebany, stuhy a zvýšiť dohľad nad deťmi pohybujúcimi sa v blízkosti hrobov a centrálneho pomníka zosnulých.

Ako hasiči zároveň ozrejmili, v uplynulom roku v období Dušičiek boli profesionálni a dobrovoľní hasiči privolaní k 22 požiarom na cintorínoch. „Celková škoda spôsobená požiarmi sa vyšplhala na sumu 3 375 eur,“ zdôraznili hasiči s tým, že pri požiaroch na cintorínoch našťastie neprišlo v uplynulom roku k žiadnym zraneniam.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu