FOTO: S jubilejnými návštevníkmi na Trenčianskom hrade sa roztrhlo vrece


FOTO: S jubilejnými návštevníkmi na Trenčianskom hrade sa roztrhlo vrece
Galéria: 8 fotiek
Foto: Marián Michalko

Iba 2 mesiace a štyri dni trvalo, kým na Trenčianskom hrade opäť prepisovali históriu. „Stotisíceho návštevníka sme privítali začiatkom augusta, čo je presne 2 mesiace a 4 dni, kedy sa nám podarilo na hrad prilákať ďalších 50-tisíc návštevníkov. Toto je jednoznačne  najúspešnejší rok v histórii Trenčianskeho múzea,“ prezradil riaditeľ múzea Peter Martinisko.


Podľa Petra Martiniska bola tohtoročná sezóna asi najlepšia v histórii. „Navštívilo nás suverénne najviac návštevníkov nielen na Trenčianskom hrade, ale aj na ostatných našich pobočkách,“ doplnil riaditeľ múzea a prezradil, že tomu dopomohla aj zmena konceptu podujatí. „Nesnažíme sa robiť podujatia každý víkend, ale prichádzame v 2 až 3 týždňových intervaloch,“ dodal P. Martinisko s tým, že takúto sezónu ako je rok 2023 ešte nemali.


Stopäťdesiattisícou tohtoročnou návštevníčkou, ktorá prekročila v piatok dopoludnia brány Trenčianskeho hradu, bola antidopingová komisárka z Bratislavy Alexandra Megová.  Tá prišla spolu so svojim poľským kolegom. „Prišli sme do Trenčianskych Teplíc, kde máme workshop pre dopingových komisárov. Predtým než začneme náš workshop, tak sme sa rozhodli ísť pozrieť na Trenčiansky hrad,“ prezradila A. Megová s tým, že naposledy bola na Trenčianskom hrade pred 20 rokmi.


Ako výherkyňa prezradila, výhra ju príjemne prekvapila. „Je to veľké prekvapenie. Keďže sme na služobnej ceste, nečakala som že niečo vyhrám,“ povedala Alexandra s úsmevom. Okrem nezabudnuteľných zážitkov z návštevy hradu si od Trenčianskeho múzea odniesla aj darček v podobe letu balónom a niekoľko drobností, ktoré jej dnešný deň budú pripomínať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu