VIDEO: Slovenskí aj českí hasiči bojovali s horiacim elektromobilom. Priznali, že to nie je ľahké


Foto: VIDEO: Slovenskí aj českí hasiči bojovali s horiacim elektromobilom. Priznali, že to nie je ľahké
Galéria: 13 fotiek
Foto: Marián Michalko

Elektromobilita prináša so sebou isté riziká. Horiace batérie nielen elektrických áut, ale aj bicyklov či kolobežiek spôsobujú hasičom vrásky na čele. Uhasiť takýto požiar nie je jednoduché. Slovenskí aj českí hasiči sa stretli pri takomto požiari na hranici oboch krajín neďaleko obce Horné Sŕnie. Našťastie išlo iba o cvičenie.

„Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne v spolupráci s hasičským  záchranným zborom Zlínskeho kraja pripravilo taktické cvičenie,“ prezradil Marián Petrík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne s tým, že úlohou cvičenia bolo vysporiadanie sa so simulovanou dopravná nehodou elektromobilu s nákladiakom naloženým nebezpečnými látkami a ďalším osobným autom.

Riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Miloslav Tužinský doplnil, že je dôležité sa pripraviť aj na takéto scenáre. Podľa jeho slov nejde ale iba o požiare elektromobilov, ale  aj ostatných dopravných prostriedkoch s elektrickým pohonom. Problematické je podľa M. Tužinského aj samotné nabíjanie.




Ako prezradil šéf zlínskych hasičov Vít Rušar, požiar elektromobilu ešte neriešili. „S požiarmi elektrobicyklov, elektrokolobežiek a podobne sa ale stretávame,“ doplnil Riaditeľ Hasičského a záchranného zboru Zlínskeho kraja Vít Rušar a jedným dychom dodal, že v minulosti boli privolaní aj k požiaru batérie fotovoltaickej elektrárne.

Vít Rušar priznal, hasenie požiarov trakčných batérií, nie je jednoduchá vec.
„Obsahuje ťažké kovy a rôzne ďalšie vrstvy a pri chemickej reakcii, ktorá tam vzniká, si dokáže kyslík potrebný pre horenie vytvoriť sama,“ ozrejmil  V. Rušar s tým, že na hasenie je treba zvoliť úplne odlišný postup ako pri bežných automobiloch so spaľovacím motorom.

„Máme kontajnery, do ktorých sa auto natlačí, kontajner sa uzavrie a napustí sa vodou, aby to bolo celé zatopené a ochladzované,“ opísal postup V. Rušar.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu