FOTO: Trenčianska polícia zadržala drogového dílera, ktorý bol odsúdený už v minulosti


FOTO: Trenčianska polícia zadržala drogového dílera, ktorý bol odsúdený už v minulosti
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia v Trenčíne dnes 22. júla informovala verejnosť o zadržaní drogového dílera, ktorému pri osobnej prehliadke policajti zaistili plastové injekčné striekačky, vrecká obsahujúce bielu kryštalickú látku aj vrecká s obsahom zelenej sušiny.

Muž bol už v roku 2016 právoplatne odsúdený za drogovú trestnú činnosť. Vo výkone trestu si odsedel pár rokov, no v tejto nelegálnej činnosti pokračoval aj po prepustení z väzby. 

Z predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru zaistené množstvo drogy zodpovedá minimálne 35 bežným jednotlivým dávkam drogy,“ upresňuje trenčianska polícia.



Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne vzniesol obvinenie voči 40-ročnému mužovi za obzvlášť závažný zločin Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Počas vyšetrovania bolo dostatočne preukázané, že obvinený si minimálne od septembra 2021 neoprávnene zadovažoval a následne neoprávnene prechovával na rôznych miestach omamné a psychotropné látky,“ uvádzajú trenčianski policajti.

Polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti zároveň dodáva, že drogy pervitín a marihuanu si mal muž zadovážiť pre vlastnú potrebu. Zvyšné množstvo mal ďalej distribuovať za sumy od 10 do 50 eur. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu