Víkendový program v Trenčíne bude naozaj pestrý. Na svoje si prídu milovníci filmu, hudby aj divadla


Foto: Víkendový program v Trenčíne bude naozaj pestrý. Na svoje si prídu milovníci filmu, hudby aj divadla
Galéria: 16 fotiek
Foto: trencin.sk

Kultúrne leto v historickom centre Trenčína ponúka širokú škálu podujatí, ktoré sú vhodnou voľbou pre detských návštevníkov, ale aj pre dospelých. Počas najbližšieho víkendu môžete zažiť umeleckú vernisáž, filmový festival, koncert alebo divadelné predstavenia. Bonusom je, že na všetky podujatia je voľný vstup.

Výtvarné umenie

V sobotu 22. júla sa bude na najstaršom pútnickom mieste Skalka pri Trenčíne konať v poradí 16. ročník Medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia ORA ET ARS – SKALKA. Slávnostná vernisáž začne o 15:00 hod., prezentácia výtvarných a literárnych diel prebehne v areáli kláštora na Veľkej Skalke aj za účasti samotných autorov diel. Táto výstava ďalej poputuje do priestorov Mestskej veže v Trenčíne.

Film

Letný filmový festival Film Square je už v plnom prúde od štvrtka 20. júla a potrvá do nedele 23. júla. Počas premietacích dní bude odohratých 48 filmov. Pripravené sú aj večerné open air projekcie. Festival tiež ponúka dva filmárske workshopy, debaty s filmovými tvorcami a výstavu fotografií. Festivalové aktuality a program nájdete po kliknutí SEM.



Divadlo

Mestské divadlo Trenčín pozýva v rámci Letných divadelných večerov všetkých záujemcov na divadelnú adaptáciu príbehu o chlapcovi Pinocchiovi, ktorá sa bude konať v sobotu 22. júla o 16.00 hod. v Átriu pod vežou. Nasledujúci deň sa tam o 16:00 hod. návštevníkom predstaví klaun Tomík so svojimi Cirkusovými trampotami.

Hudba

Hudobná nedeľa na Mierovom námestí začína o 17:00 hod. Predstaví sa mladá talentovaná speváčka Teri Čikoš,“ približuje mesto Trenčín v príspevku na sociálnej sieti. Trenčanom speváčka predstaví svoj debutový album s názvom Dievča.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu