FOTO: Stroj času do 70. rokov minulého storočia sa nachádza v Prievidzi


FOTO: Stroj času do 70. rokov minulého storočia sa nachádza v Prievidzi
Galéria: 13 fotiek
Foto: muzeumvtedy.sk

Prievidzské múzeum Vtedy ponúka možnosť preniesť sa do časov dávno minulých. Mladší návštevníci si môžu spraviť predstavu o tom, ako sa žilo v 70. rokoch minulého storočia v socialistickom Československu, tí skôr narodení si zas môžu pripomenúť nostalgické spomienky. Nevšedná zbierka je zložená predovšetkým z bežných predmetov dennej spotreby, vďaka čomu verne odráža dobovú atmosféru.

Súčasťou expozície je kompletná replika bytu zariadená v štýle 70. a 80. rokov 20. storočia, vrátane originálnej obývačky, spálne, kuchyne a chodby. Nechýbajú tu klasiky ako podlaha z linolea, typické tapety či nábytok. 

V časti múzea zameranej na dobový obchod sa dajú vidieť pôvodné reklamné tabule, pokladne, stroje a zariadenia, ktoré boli súčasťou každého obchodu. Pre túto expozíciu sa podarilo získať aj mnoho zachovaných výrobkov, ktoré sa dali kúpiť v takýchto prevádzkach.


Poslednú časť zbierky tvorí takmer sto exemplárov telefónov, telekomunikačnej a meracej techniky a telefónnych ústrední. Mnohé z nich sú od notoricky známej značky Tesla Stropkov. 

Múzeum Vtedy je súčasťou múzea Jabloň, ktoré sa nachádza v budove bývalého stredného odborného učilišťa baníckeho v Prievidzi. Otvorené je denne od 9:00 hod. do 17:00 hod. vrátane víkendov. Vstupné pre dospelého stojí 3 eurá, deti zaplatia 1 euro a pre žiakov základných škôl je vstup voľný. Viac informácií nájdete na webe múzea. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu