FOTO: Policajtka našla počas hubárčenia pri Trenčíne muníciu z druhej svetovej vojny


FOTO: Policajtka našla počas hubárčenia pri Trenčíne muníciu z druhej svetovej vojny
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj

Príslušníčka novomestskej polície sa vo svojom voľnom čase vybrala zbierať huby do lesa v blízkosti obce Chocholná pri Trenčíne, okrem nich však objavila aj muníciu z druhej svetovej vojny. Po oznámení bol k nálezu vyslaný pyrotechnik Krajského riaditeľstva Policajného zboru.

Ten po príchode zistil, že ide o delostreleckú mínu ruskej výroby kalibru 82 milimetrov z obdobia druhej svetovej vojny, ktorá bola vystrelená, avšak nárazový zapaľovač ostal nepoškodený. Pyrotechnik po dôkladnej prehliadke usúdil, že muníciu je možné premiestniť. Po zabezpečení a prevoze bude mína zničená kontrolovaným výbuchom.

Miesto nálezu a jeho blízke okolie ešte dôkladne prezrel detektorom kovov, či sa tam nenachádza ďalšia munícia. Pomocou detektora kovov na mieste našiel ešte dva náboje kalibru 7,92 x 57 Mauser nemeckej výroby, taktiež z obdobia druhej svetovej vojny,“ informovali trenčianski policajti v príspevku na sociálnej sieti. 

Ak pri prechádzkach lesom, hubárčení či pri vypratávaní starších domov nájdete akúkoľvek starú muníciu, v žiadnom prípade s ňou nemanipulujte! Aj po desaťročiach totiž môže byť stále funkčná a hrozí jej explózia. V prípade takéhoto nálezu je potrebné ho bezprostredne nahlásiť na čísle 158, prípadne na najbližšom oddelení Policajného zboru. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu