PREHĽAD: Ako sa dostať na festival Pohoda v pohodlí vlakom, autobusom či autom?


Foto: PREHĽAD: Ako sa dostať na festival Pohoda v pohodlí vlakom, autobusom či autom? Foto: facebook/Pohoda festival

Už o desať dní vypukne na trenčianskom letisku 26. ročník festivalu Pohoda, na ktorý sa už tradične chystajú desaťtisíce nadšencov alternatívnej hudby a kultúry. Pripravili sme pre vás súhrn najdôležitejších informácií a rád o tom, ako sa čo najpohodlnejšie dopraviť na najväčší hudobný festival na Slovensku. 

Organizátori sa tento rok výnimočne rozhodli otvoriť pre návštevníkov brány areálu už v stredu 5. júla 2023 o 16:00 hod., čiže deň pred oficiálnym začiatkom programu. Mnohé cesty v okolí Trenčína sú totiž v týchto týždňoch uzavreté, čo bude spôsobovať zvýšenú dopravnú záťaž. 

Zistili sme, že v stredu je sviatok a povedali sme si, že keď otvoríme už v stredu, ľudia budú môcť prísť skôr a možno menej komplikovane, nakoľko nebude špička ani klasická doprava, ako počas pracovného týždňa. Rozhodli sme sa, že otvoríme parkovisko aj obe stanové mestečká,“ povedal pre portál Aktuality.sk Ondrej Poláček z produkcie festivalu. Pre tých, ktorí sa rozhodnú využiť túto možnosť bude v stanových mestečkách pripravený menší program, nápojové centrá, gastro a sociálne zariadenia. 


Špeciálne autobusy a kyvadlová doprava

Rýchle a pohodlné spojenie s hlavným mestom Bratislavou a mnohými ďalšími mestami na Slovensku je tento rok zabezpečené špeciálnymi autobusmi. Tie dovezú návštevníkov až priamo k bránam festivalu. Časový harmonogram a možnosť zakúpiť lístky sú k dispozícii na stránke dopravcu Slovak Lines - www.busnapohodu.sk

Hostia, ktorí sa chcú na festival dopraviť vlakom môžu tento rok využiť niektoré z pravidelných vlakových spojení ZSSK. Z vlakovej stanice v Trenčíne sa o ich plynulý presun do areálu postará kyvadlová doprava. 


Na Pohodu vlastným autom

Príslušníci Policajného zboru Trenčianskeho kraja budú aj tento rok v rámci verejných komunikácií a na dotknutých križovatkách dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v okolí festivalu. Informovala o tom hovorkyňa trenčianskej polície Katarína Kuzmová. 

Vodiči smerujúci zo západného Slovenska, čiže z Bratislavského a Nitrianskeho kraja, budú smerovaní do križovatky D1 Lúka (exit 95), následne po ceste II/507 do Trenčianskych Stankoviec a nakoniec po ceste I/9 do obce Veľké Bierovce. 

Vodiči prichádzajúci zo Žilinského kraja, z východného Slovenska, zo severného Česka, Moravy a Poľska budú smerovaní do križovatky D1 Nové Mesto nad Váhom (exit 106), potom po cestách II/515 a II/507 do Trenčianskych Stankoviec a následne po ceste I/9 do obce Veľké Bierovce. 

Vodiči smerujúci zo stredného Slovenska a južného Slovenska sú smerovaní po ceste prvej triedy I/9 a nakoniec do obce Veľké  Bierovce.  

Parkovisko v areáli festivalu sa pre návštevníkov otvára už v stredu  5. júla 2023 o 18:00 hod. a bude otvorené až do nedele 9. júla 2023 - 20:00 hod. „V prípade že idete na Pohodu autom, zaplňte v ňom čo najviac miest,“ vyzývajú organizátori na oficiálnom webe Pohody. Návštevníkom odporúčajú využiť aplikácie na zdieľanie dopravy, taktiež plánujú onedlho spustiť vlastnú na to určenú aktivitu Spolu na Pohodu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu