VIDEO: Užite si divadelný zážitok vo vlaku, s ktorým objavíte historické kúty Slovenska


Foto: VIDEO: Užite si divadelný zážitok vo vlaku, s ktorým objavíte historické kúty Slovenska Foto: krajzazitkov.sk

Mesto Brezová pod Bradlom v okrese Myjava aj tento rok ožije históriou vďaka výletným vlakom, ktoré prinesú neobyčajný divadelný aj filmový zážitok. Cestujúci budú mať v letných mesiacoch možnosť spoznať až dva zaujímavé historické príbehy, a to prostredníctvom historických vlakov s názvom Štefánik a Erdődy.

Vlak Štefánik

Cestovateľský denník priblíži cestujúcim životný príbeh Milana Rastislava Štefánika. Výletný vlak Štefánik návštevníkov odvezie do regiónu Malých Karpát, no tí sa po príchode budú môcť rozhodnúť, či sa vydajú po stopách Štefánika do Košarísk a na Bradlo, alebo nastúpia na Brezovskú lokálku mieriacu do Jablonice, kde možno zažiť popoludnie v Jablonickom kaštieli.


Historické vlaky smerujúce do Brezovej pod Bradlom majú naplánovaný odchod z hlavnej stanice v Bratislave v čase o 8:45 hod. v termínoch 8. júl, 29. júl, 12. august a 2. september. Po programe sa vlak vracia z Brezovej pod Bradlom naspäť do Bratislavy v čase o 16:25 hod.

Vlakom do Brezovej pod Bradlom sa spolu s výletníkmi vezú cestujúci, ktorí mieria na slávnostné odhalenie Mohyly M. R. Štefánika na Bradle. Je medzi nimi aj vnuk Dušana Jurkoviča – architekta, ktorý mohylu navrhol,“ prezrádzajú organizátori výletu na oficiálnej webstránke, kde si už teraz môžete zarezervovať svoje lístky.


Vlak Erdődy

Cestujúcich na trase Trenčín – Hlohovec do cieľa zavezie rušeň s dreveným vozňom, ktorý dotvorí tú pravú historickú atmosféru. Formou cestovateľského denníka divadelníci predstavia históriu šľachtického rodu Erdődy, ktorému kedysi patril Hlohovský zámok aj priľahlé panstvo.


Vlaky budú vypravované z vlakovej stanice v meste Trenčín o 9:00 hod. v termínoch 15. júl, 22. júl, 5. august a 26. august. Odchody výletných vlakov sú z Hlohovca naplánované v čase 17:05 hod. Rezervácia lístkov je dostupná na oficiálnej webstránke, kde si viete vybrať ľubovoľný termín výletu.

Naše dobrodružstvo vyvrcholí na Hlohovskom zámku. Výletníci sa budú s mapou prechádzať po areáli tejto vzácnej pamiatky a objavovať QR kódy, ktoré im sprostredkujú ďalšie časti veľkého príbehu,“ dopĺňajú divadelníci. Na tejto letnej divadelnej aktivite sa podieľajú herci z Divadla Jána Palárika v Trnave a ochotníci z Univerzitného divadla THE.ART.RE UCM v Trnave.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu