Silná búrka lámala stromy na hornej Nitre. Hasiči museli spadnuté dreviny odpratávať z cesty


Foto: Silná búrka lámala stromy na hornej Nitre. Hasiči museli spadnuté dreviny odpratávať z cesty
Galéria: 8 fotiek
Foto: Hasiči Nitrianske Pravno

Trenčianskym krajom sa v stredu podvečer prehnala silná búrka. Ako uviedli odborníci na počasie zo Severe Weather Slovakia, na našom území sa vyskytlo viac ako 18 tisíc bleskov. „Začalo to na strednom a východnom Slovensku a počas dňa prišli aj silné búrky na západ. Zaujímavé je to, že oblačnosť s búrkami, ktorá prišli na západ vznikla ešte vo Francúzsku,“ vysvetľuje portál o počasí.

Krátko pred pol deviatou hodinou večer boli vyslaní popasovať s následkami búrky aj hasiči z Nitrianskeho Pravna. „Našej jednotke bol prostredníctvom Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne vyhlásený poplach,“ ozrejmili hasiči s tým, že sa jednalo o spadnuté stromy nad obcou Kľačno.

Na miesto vyrazili dve posádky hasičov s dvomi vozidlami. „Po príjazde jednotky na miesto udalosti bolo zistené že sa jedná o spadnuté stromy a viacerých úsekoch cesty I/64 nad obcou Kľačno a na ceste z obce Kľačno v smere na Martin,“ opísali hasiči.

Po obhliadke terénu a zhodnotení situácie sa zasahujúci hasiči rozdelili na dve družstvá. Tie spadnuté stromy postupne pomocou motorových píl odstránili. „Následne bola očistená vozovka na dvoch úsekoch v dĺžke asi 200 metrov od popadaných konárov. Po skončení zásahu jednotka udalosť zdokumentovala a vrátila sa na základňu,“ uviedli hasiči z Nitrianskeho Pravna na záver.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu