Prievidzskí divadelníci zbierajú ocenenia na celoštátnych súťažiach


Foto: Prievidzskí divadelníci zbierajú ocenenia na celoštátnych súťažiach Foto: facebook/Divadlo A a Divadlo Shanti, o. z. Prievidza

V dňoch 8. až 11. júna sa v Liptovskom Mikuláši konala celoštátna súťaž a prehliadka divadla dospelých Belopotockého Mikuláš, na ktorej boli ocenení aj prievidzskí ochotníci. Hlavným cieľom súťaže bolo získavanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecko-odborný rast neprofesionálnych divadelných kolektívov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie divadelnej tvorby.

V súťažnej kategórii Tradičné prúdy zabodovalo prievidzské Divadlo “A” a Divadlo Shanti s divadelnou hrou Ženba. Predstavenie získalo hlavnú cenu a dostalo sa do zlatého pásma. Ako víťaz bude účinkovať na najstaršom festivale neprofesionálneho divadla v Európe – na Scénickej žatve, ktorá sa bude konať koncom augusta v Martine.

Úspešný bol aj Prievidžan Richard Hlavatý, ktorý získal individuálne ocenenie za najlepší mužský herecký výkon za stvárnenie postavy Kočkariova. 

Prievidzskí divadelníci boli ocenení aj na celoštátnej postupovej súťaži a prehliadke neprofesionálneho divadla mladých FEDIM 2023, ktorá sa konala 2. až 4. júna v Mestskom kultúrnom stredisku v Tisovci. Ocenenie v podobe bronzového pásma tu získala prievidzská divadelníčka Dorota Peniašková za monodrámu Potvora. Inscenácia D.N.A. v réžii Františka Kňazoviča bola na súťaži ocenená strieborným pásmom. 

Som nesmierne hrdá, že mesto Prievidza sa môže pochváliť tak nadanými ochotníckymi divadelníkmi, ktorí zbierajú jedno ocenenie za druhým,“ vyjadrila sa primátorka mesta JUDr. Katarína Macháčková. Tá prijala a ocenila úspešných ochotníkov 13. júna v  Galérii Imricha Vysočana. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu