FOTO: Trenčianska župa vyrieši bezbariérovosť Centra sociálnych služieb Demy, vybuduje aj chránenú dielňu


FOTO: Trenčianska župa vyrieši bezbariérovosť Centra sociálnych služieb Demy, vybuduje aj chránenú dielňu
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Trenčiansky samosprávny kraj

Klienti Centra sociálnych služieb Demy Trenčín (CSS-Demy) sa už čoskoro dostanú do všetkých objektov bezbariérovo. Trenčiansky samosprávny kraj zverejnil na svojom oficiálnom webe, že vybuduje prístavbu, ktorá bude vďaka výťahu riešiť bezbariérovosť všetkých objektov CSS-Demy. Nový vstup zvýši bezpečnosť klientov aj zamestnancov.

Centrum v súčasnosti poskytuje starostlivosť 50 deťom a mladým ľuďom s mentálnym postihnutím a poruchami správania, s pridruženým telesným alebo zmyslovým postihnutím vo veku do 25 rokov.

Nový vstup, ktorý sa vybuduje, dramaticky zvýši nielen ich bezpečnosť, ale aj bezpečnosť zamestnancov, ktorí pracujú s imobilnými klientmi,“ potvrdil riaditeľ CSS-Demy Tibor Gavenda. Základný kameň stavby slávnostne poklepali koncom mája.

V najbližších mesiacoch tu vyrastie prístavba za viac ako milión eur, ktorá bude slúžiť na debarierizáciu a jej súčasťou bude napríklad aj chránená dielňa,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.


Túto investíciu do domova sociálnych služieb CSS-Demy v plnej výške financuje Trenčianska župa. V rámci prístavby pribudnú šatne pre klientov s hygienickými priestormi, ale aj administratívne priestory pre zamestnancov. Úpravou prejde aj parkovisko, ktorého kapacita sa zvýši.

Pred pár rokmi tu tiež vzniklo novovybudované autistické centrum za zhruba 1,6 milióna eur a následne aj zrekonštruovaná stravovacia prevádzka za ďalšieho približne štvrť milióna eur. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu