Z tohto staveniska v Považskej Bystrici budú onedlho špičkové pôrodné sály. Práce na nich finišujú


Foto: Z tohto staveniska v Považskej Bystrici budú onedlho špičkové pôrodné sály. Práce na nich finišujú
Galéria: 4 fotky
Foto: archív mesto Považská Bystrica

Ako informoval primátor Považskej Bystrice Karol Janas, minulé leto odštartovala v pôrodných sálach Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici rozsiahla rekonštrukcia. „Po novom tu majú vzniknúť klimatizované boxy, moderná sekčná a novorodenecká časť,“ ozrejmil K. Janas a jedným dychom doplnil, že práce sa načas zastavili.

Problémom podľa slov považskobystrického primátora bola najmä statika. „Dnes je už tento problém vyriešený a stavebné úpravy by mali byť hotové do polovice júla,“ podelil sa s novinkou K. Janas a dodal, že plne funkčné a zariadené oddelenie otvorí svoje brány do septembra.


Považskobystrický primátor sa zároveň zamyslel nad zdravotníctvom na Slovensku. „Vidíme, ako sa na Slovensku činnosť niektorých nemocníc či ich oddelení utlmuje. U nás je to naopak, vo veľkom sa investuje. Nemocnica v posledných rokoch prechádza veľkým rozvojom. Teší ma, že po diagnostickom centre a ďalších rekonštrukciách, ktoré boli na operačných sálach, sa realizuje aj modernizácia pôrodnice, ktorá už bola nevyhnutná ako soľ,“ uzavrel K. Janas.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu