FOTO: Policajti z Trenčianskeho kraja rozdávali pivo vodičom, ktorí nenafúkali


FOTO: Policajti z Trenčianskeho kraja rozdávali pivo vodičom, ktorí nenafúkali
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Pivo je pred aj počas šoférovania zakázané piť. Čo však robiť, keď vám pivo ponúknu policajti? Keďže bude pochopiteľne nealkoholické, tak sa pokojne môžete osviežiť. Nafúkali ste totiž nula promile alkoholu.

Policajti sa v máji rozhodli pristúpiť ku kontrole alkoholu za volantom trochu inak. Pri dodržiavaní pravidla zákazu jazdy pod vplyvom alkoholu rozdávali každému zodpovednému šoférovi nealkoholické pivo. Informovali o tom trenčianski policajti vo svojom príspevku na sociálnej sieti .

V rámci policajnej akcie Buď rozumný, ktorá sa zameriava na bezpečnosť na cestách a dodržiavanie zákazu požitia alkoholických nápojov účastníkmi cestnej premávky, rozdávajú policajti za odmenu každému vodičovi, ktorý nenafúka, nealkoholické pivo.


Akcia, ktorá bude prebiehať od mája do októbra, vznikla v spolupráci so Slovenským združením výrobcov piva a sladu. Počas polročnej akcie čaká políciu viacero sérií preventívnych akcií.

Nasledujúcich šesť mesiacov budú dopravní policajti kontrolovať nielen priestupky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd, ale intenzívnejšie sa zamerajú aj na požitie alkoholu aj u ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uviedla polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu