Chata Opatová otvorila svoje brány, no Trenčania zostali sklamaní


Foto: Chata Opatová otvorila svoje brány, no Trenčania zostali sklamaní
Galéria: 4 fotky
Foto: Mesto Trenčín

Areál zničený a všetko rozobraté... Tak znie status Juraja na verejnej skupine Trenčan, ktorý navštívil medzi prvými slávny areál v Opatovej, no zostal sklamaný. Obľúbená chata, na ktorú má mnoho návštevníkov krásne spomienky z detstva prešla rôznymi obdobiami a pohoršením obyvateľov, keď sa menili majitelia a na nejaký čas areál aj úplne uzavreli. 

Dnes je tomu však inak a brány populárneho kúpaliska sa opäť otvorili. Krásne prostredie, horská chata a jazierko na kúpanie lákajú obrovské množstvo ľudí, no reakcie po návšteve zostali rozpačité.

„Malebné miesto v Opatovskej doline pred 56 rokmi ako 5 ročný som bol s rodičmi a susedovcami prvý raz ,naši hrávali bedminton na tráve ,vždy preplnené ,často sme sa chodili kúpať skoro každý víkend aj ako starší ,keď som bol. Je to veľká škoda, že areál je zdevastovaný poničený, niekto by sa mal o to zaujímať a dať do poriadku ,“ takto znela jedna z reakcií v diskusií.


Galéria: 4 fotky

Viacerí sa zhodli, že miesto, ktoré bolo kedysi vyhľadávaným areálom pre oddych a rekreáciu zamestnancov zostalo zanedbané a bez údržby. Joj, tu sme sa čosi nachodili ako deti na bajkoch. krásne spomienky na tie letá, škoda toho,“ píše Mony.

V najfrekventovanejších mesiacoch sa areál uzatvára pre letné tábory. Služby by mali fungovať podľa príspevku pani Ivany do konca júna. „ V júli nastupujú deti z domova, ale ako som sa dnes dozvedela, majú plán bufet presunúť dozadu pri bývalej jedálni. Takmer žiadna propagácia, tak dúfam že sa to zlepší. Inak lavičky sú schované pod terasou a keď si aj dáte pivo, nie je kam si sadnúť.“ 







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu