FOTO: Z cudzej karty sa dobre vyberá. Poznáte tohto muža? Za výber z bankomatu ho hľadá polícia


FOTO: Z cudzej karty sa dobre vyberá. Poznáte tohto muža? Za výber z bankomatu ho hľadá polícia
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Krajská polícia pátra po mužovi, ktorý 5. apríla 2024 v čase okolo 7:58 hod. na Námestí sv. Anny v Trenčíne našiel v bankomate zabudnutú bankomatovú kartu. Namiesto toho, aby ju odovzdal polícii, cudziu bankomatovú kartu použil a vybral z nej sumu vo výške 400 eur. Po získaní uvedenej finančnej čiastky odišiel na neznáme miesto, teraz po ňom pátra polícia.

„Ak spoznávate muža na fotografii, oznámte nám jeho totožnosť na známom čísle 158, prostredníctvom súkromnej správy na Facebooku Polícia SR – Trenčiansky kraj alebo oznámením na ktoromkoľvek policajnom útvare,“ žiada o pomoc krajská polícia na sociálnej sieti.

Nepoznal heslo, aj tak vybral peniaze?

Ľuďom komentujúcim pod príspevkom polície však nie je jasné, ako mohol páchateľ vybrať peniaze z cudzieho účtu, ak nepoznal PIN kód od bankomatovej karty.

„Len tak našiel aj otvorený účet a vybral si…Po čase prestane byť aj karta v bankomate aktívna, či sa mýlim?“ čuduje sa Katarína.


„Bez PIN kódu sa to ako dá?“ pýta sa Branislav.

Gabriela zas uvažuje, ako je možné, že bankomat “nevcucol” kartu, keď nebol aktívny. Polícia bližšie informácie o prípade neuviedla, preto nad krokmi páchateľa ostáva veľa otáznikov.

Prípad sa stal v bankomate UniCredit Bank. Na odôvodnenie sme sa opýtali priamo hovorkyne banky. „Vo všeobecnosti platí, že bez uvedenia PIN-kódu nemôže klient na bankomatoch UniCredit Bank v Slovenskej republike vybrať hotovosť. V prípade, že by si peniaze zabudol v bankomate, tak bankomat ich do 30 sekúnd vtiahne späť, pričom je klient vopred akusticky upozornený. Ak nastane takáto situácia, je potrebné, aby sa klient obrátil na banku s reklamáciou,“ uviedla pre náš portál Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa UniCredit Bank, pobočka zahraničnej banky.

Ako ďalej dodala, banka v uvedenom prípade polícii Slovenskej republiky poskytne plnú súčinnosť pri vyšetrovaní.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu