Opitý muž vošiel na cudzí pozemok a majiteľa zbil v jeho dome, chytil ho pod krk. Útočník má na rováši už 19 deliktov


Foto: Opitý muž vošiel na cudzí pozemok a majiteľa zbil v jeho dome, chytil ho pod krk. Útočník má na rováši už 19 deliktov Foto: pexels.com

Chvíle strachu a boj o svoj život zažili obyvatelia rodinného domu v obci Podlužany pri Bánovciach nad Bebravou. V podvečerných hodinách sa im do domu vlámal páchateľ, ktorý neoprávnene vošiel na neuzamknutý pozemok a následne vstúpil aj do vnútorných priestorov domu.

„Tu fyzicky napadol muža, ktorého chytil pod krk a opakovane ho udrel do tváre. Z domu odišiel až potom, keď na miesto bola privolaná polícia,“ uviedli policajti Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti.

Páchateľa sa neskôr polícii podarilo vypátrať a obmedziť na osobnej slobode. Pri kontrole a dychovej skúške zistili, že muž má v dychu 1,69 promile alkoholu. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Bánovciach nad Bebravou vzniesol obvinenie 59-ročnému mužovi pre spáchanie prečinu Porušovanie domovej slobody.

Podľa polície bol obvinený počas svojho života už 19-krát súdne trestaný, preto si pravdepodobne na istý čas opäť posedí za mrežami väznice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu