VIDEO: Hasiči odstraňovali spadnutý strom pri Kľačne. Vietor môže ešte zosilnieť


Foto: VIDEO: Hasiči odstraňovali spadnutý strom pri Kľačne. Vietor môže ešte zosilnieť Foto: Facebook/Hasiči Nitrianske Pravno

Na území Trenčianskeho kraja okrem vysokých teplôt fúka aj silný vietor, v dôsledku ktorého spadli prvé stromy. Vodiči by si preto mali dať pozor, keďže vietor môže ešte zosilnieť.

Silný vietor zaznamenávame predovšetkým na západnom, severozápadnom a severnom Slovensku, kde nárazy vetra dosahujú rýchlosť od 60 do 80 km/h, no lokálne poryvy sú aj vyššie a predstavujú nebezpečenstvo,“ informoval portál imeteo.sk.

K vážnejšiemu incidentu došlo dnes 31. marca nad obcou Kľačno (okres Prievidza) pod horským priechodom Fačkovské sedlo, kde na hlavnú cestu spadol veľký strom. Nikomu sa nič nestalo a na mieste zasahovali hasiči z Nitrianskeho Pravna.

Po príjazde jednotky na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že spadnutý strom väčšieho priemeru blokuje cestu I/64 za obcou Kľačno v smere zo Žiliny v 3/4 profilu vozovky, cesta prejazdná len pre osobné automobily,“ skonštatovali hasiči na sociálnej sieti. Silný vietor bude naše územie sužovať až do večerných hodín, a to aj počas Veľkonočného pondelka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu