Skvelé správy pre Slovákov. Spustený je predpredaj lístkov na vlak do Chorvátska. Zobrať môžu so sebou psa aj auto


Foto: Skvelé správy pre Slovákov. Spustený je predpredaj lístkov na vlak do Chorvátska. Zobrať môžu so sebou psa aj auto Foto: Slovenské veľvyslanectvo v Chorvátsku / Slovačko veleposlanstvo u Hrvatskoj

Slováci budú môcť opäť v letnej sezóne cestovať do svojej obľúbenej destinácie v Chorvátsku zábavne, bezpečne, komfortne a ekologicky. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojich stránkach s tým, že už tretí rok po sebe v spolupráci s rakúskym dopravcom vypraví vlaky do Splitu. Cestujúci si tak oddýchnu už priamo počas cestovania na dovolenku. Nemusia sa starať o premávku na ceste a s tým spojené prípadné nepríjemnosti.

Predaj lístkov je už spustený s možnosťou predpredaja 180 dní. V súčasnosti je vypredaných takmer 500 lístkov pre osoby v autovlaku do Splitu. Ceny za prepravu sa začínajú  od 29,90 eur pre jedno miesto na sedenie pre dospelého až po 129,90 eur za prepravu auta,“ upresnila Železničná spoločnosť Slovensko.

„Pravidelné vlakové spojenie z Bratislavy do Splitu a späť môžu cestujúci po novom využiť od 3. mája do 7. októbra. Vlak bude vyrážať trikrát týždenne z bratislavskej hlavnej stanice každú stredu, piatok a nedeľu o 15:53 a zo Splitu zas každý pondelok, štvrtok a v sobotu o 17:20. Okrem auta či motorky si na dovolenku môžete zobrať aj svojho domáceho miláčika,“ ozrejmila železničná spoločnosť a jedným dychom doplnila, že minulý rok sa autovlakom do a zo Splitu odviezlo celkovo 8 796 cestujúcich, 3 826 z nich využilo lôžkové vozne. „Spolu sa do a z Chorvátska naším vlakom prepravilo 557 motoriek a 444 áut“ upresnila spoločnosť.

„Autovlak s maximálnou kapacitou 20 miest na prepravu osobných automobilov bude radený z najmodernejšieho klimatizovaného oddielového vozňa ZSSK na sedenie, z klimatizovaných lôžkových vozňov a ležadlového vozňa. V cestovnom lístku v lôžkovom vozni je zahrnutý aj welcome drink a plnohodnotné raňajky. Počas celej prepravy si cestujúci môžu vo vlaku zakúpiť tiež občerstvenie a nápoje, a to v lôžkovom vozni u stewarda. Železničná stanica i terminál vykládky automobilov sú v Splite lokalizované priamo v centre mesta oproti prístavnému terminálu lodí na jednotlivé chorvátske ostrovy,“ vysvetľuje železničná spoločnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu