Defibrilátor v Handlovej zachránil nedávno dvoch ľudí. V meste pribudol ďalší, vymenili ho za sladkosti


Foto: Defibrilátor v Handlovej zachránil nedávno dvoch ľudí. V meste pribudol ďalší, vymenili ho za sladkosti

Adventnú benefičnú cukráreň pripravila Základná škola na Mierovom námestí v Handlovej vo svojej telocvični na sklonku minulého roku.  „Druhý ročník Adventnej benefičnej cukrárne spojil ľudí v jedno predvianočné popoludnie v telocvični Základnej školy na Mierovom námestí v Handlovej. Rodičovská rada a zamestnanci školy sa dohodli, že finančné prostriedky získané z cukrárne použijú na dobrú vec,“ prezradilo mesto na svojich stránkach s tým, že suma dosiahla krásnu čiastku 3 880 eur plus 500 eur na transparentnom účte, ktorý na tento účel zriadila škola.

Z výťažku benefičnej cukrárne má škola automatický defibrilátor. Jeho cena bola cez 3 tisíc eur. „Časť zisku bola určená handlovským rodinám starajúcim sa o deti so zdravotným znevýhodnením. Druhú časť zisku sa tento rok rozhodli venovať na zakúpenie automatického externého defibrilátora (AED) do školy,“ upresnila samospráva a dodala, prístroj na pôde školy odovzdala riaditeľovi a zamestnancom školy  preventistka a zástupkyňa náčelníka Mestskej polície v Handlovej  Lucia Chudá.

Tá zároveň na pondelkovom odovzdávaní defibrilátora predviedla, ako s ním bezpečne a účinne narábať.  „Ako sama spomenula, za posledné obdobie tento prístroj v Handlovej zachránil dva ľudské životy vďaka adekvátnemu zásahu príslušníkov mestskej polície. Za tri roky ho mestskí policajti použili viac ako desaťkrát,“ zdôraznila handlovská samospráva.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu