Vianočná atmosféra v Prievidzi. Školáci vyzdobili stromčeky a príde aj Mikuláš


Foto: Vianočná atmosféra v Prievidzi. Školáci vyzdobili stromčeky a príde aj Mikuláš Foto: ilustračné foto archív mesto Prievidza

Vianoce v meste Prievidza otvorí tradične Mikuláš spolu s anjelmi a čertmi už tento štvrtok, 7. decembra. Zároveň rozsvieti aj vianočný stromček na Námestí slobody. Ako informovala hornonitrianska samospráva, nie je to ale jediný vyzdobený stromček v meste. „Začiatkom týždňa vyzdobili deti zo základných škôl viaceré vianočné stromčeky, ktoré sú rozmiestnené na Námestí slobody a v jeho okolí,“ upresnila hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

 Primátorka mesta Katarína Macháčková rovnako neskrývala radosť.  „Teší ma, že vianočnú atmosféru v meste umocňuje aj komunitná spolupráca. Zdobenie vianočných stromčekov deťmi sa stalo v Prievidzi už tradíciou, z ktorej sa tešia všetci obyvatelia,“ zdôraznila K. Macháčková.

Tieto vianočné stromčeky, pestro zdobené a umiestnené na strategických miestach okolo Námestia slobody, tvoria neodmysliteľnú súčasť prípravy na vianočné sviatky v Prievidzi. Obyvatelia môžu oceniť nielen ich krásu, ale aj odhodlanie a srdce, ktoré deti do zdobenia stromčekov vložili.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu