Na schodnosť chodníkov a zjazdnosť ciest v Dubnici nad Váhom budú dozerať technické služby mesta


Foto: Na schodnosť chodníkov a zjazdnosť ciest v Dubnici nad Váhom budú dozerať technické služby mesta Foto: ilustračné foto archív mesto Dubnica nad Váhom

Ako informovala hovorkyňa mesta Dubnica nad Váhom Veronika Valuchová, bezpečnosť v zimnom období zabezpečuje mesto Dubnica nad Váhom prostredníctvom technických služieb mesta na tých komunikáciách, ktoré má vo svojom vlastníctve. „Najčastejšie ide o lokálne cesty a chodníky, ale aj schodiská či parkoviská,“ upresnila V. Valuchová.

Mesto ale zároveň upozorňuje na svojvoľne vytvorené a nespevnené chodníčky, kde údržba nebude vykonávaná, ako aj súkromné parkoviská, či príjazdové cesty. „Ako vždy sú pri výkone údržby, teda pri odhŕňaní snehu, posýpaní či čistení komunikácií prioritné tie cesty a chodníky, ktoré sú najfrekventovanejšie,“ zdôraznila hovorkyňa mesta.

Samospráva zároveň vyzýva občanov, aby parkovaním vozidiel nezasahovali do chodníkov a nebránili tak výkonu údržby a tiež, aby pri pohybe po meste využívali upravené a schodné komunikácie a chodníky.

Riaditeľka technických služieb mesta Vladimíra Klačanská doplnila, že počas blížiacej sa sezóny sú technické služby pripravené v prípade potreby vyslať do terénu 30 zamestnancov na 21 kusoch kolesovej a ručnej techniky.  „Môže sa stať, že hoci nesneží, na komunikáciách sa vytvorí nebezpečná námraza či poľadovica. Do terénu vtedy vyrážame skoro ráno ešte pred tým, ako sa prví Dubničania vyberú za svojimi povinnosťami,“ uzavrela V. Klačanská.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu