VIDEO: Dubnica nad Váhom pokračuje s budovaním polopodzemných kontajnerov. Viete ich správne otvárať?


Foto: VIDEO: Dubnica nad Váhom pokračuje s budovaním polopodzemných kontajnerov. Viete ich správne otvárať?
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Dubnica nad Váhom - oficiálna stránka

V Dubnici nad Váhom je momentálne desať stojísk s polopodzemnými kontajnermi, samospráva však s výstavbou ďalších ani zďaleka nekončí. Najnovšie vyrastie desať nových stojísk na sídlisku Centrum I a na sídlisku Pod hájom v časti Účko.

Po ich dobudovaní tak bude polopodzemné kontajnery v meste využívať takmer tretina domácností. Dubnica nad Váhom začala s ich budovaním ešte v roku 2021, kedy prvé pribudli na sídlisku Centrum I, Centrum II, na Partizánskej ulici a na sídlisku Pod hájom.

Najväčšou výhodou polopodzemných kontajnerov je šetrenie miesta, keďže majú väčší objem nádob. Zároveň minimalizujeme aj náklady na zber a odvoz odpadov, takisto slúžia aj ako prevencia proti vandalizmu a vyberaniu odpadov. Týmto predchádzame aj odpadovej turistike, keďže prístup ku kontajnerom majú len obyvatelia príslušných bytových domov,“ zhodnotila ich prínosy vedúca referátu životného prostredia Janka Beniaková.

J. Beniaková na webe mesta dodala, že v súčasnosti prebieha postupná výmena tlačidiel na všetkých polopodzemných kontajneroch, ktoré boli vybudované v prvej etape.



V súčasnosti mesto realizuje výstavbu polozapustených kontajnerov na Účku, ktorá sa dotkne bytových domov (BD) číslo 1358 – 1367. Okrem sídliska Pod hájom by mali čoskoro nové stojiská vyrásť aj na sídlisku Centrum I pri BD číslo 28 – 26, 28 – 27, 38 a 39 (97 – 100) a na Kollárovej ulici pri BD číslo 1302.

Naším cieľom je zabezpečiť efektívne, estetické a čisté stojiská v celom meste. Preto v ďalšom roku plánujeme s ich budovaním pokračovať v ďalších lokalitách. Pôjde o sídlisko Pod kaštieľom, kde pribudnú v troch lokalitách. Ďalej by mali polozapustené kontajnery pribudnúť v troch lokalitách na sídlisku Centrum I, v dvoch lokalitách na sídlisku Pod hájom, ako aj na sídlisku Centrum II,“ vysvetlil primátor mesta Peter Wolf.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu