Lávka nad železnicou v Prievidzi prejde renováciou, môže za to poškodená oceľová konštrukcia


Foto: Lávka nad železnicou v Prievidzi prejde renováciou, môže za to poškodená oceľová konštrukcia Foto: prievidza.sk

V piatok 6. októbra mesto Prievidza upozornilo na plánovanú rekonštrukciu lávky pre peších, ktorá sa nachádza v blízkosti železničnej stanice v ochrannom pásme železničnej trate Prievidza – Nitrianske Pravno.

Potreba o rekonštrukcii lávky vedúcej ponad železnicu v Prievidzi vyplynula z prehliadky, ktorá odhalila statické nedokonalosti oceľovej konštrukcie.

Ak by sme nepristúpili k rekonštrukcii a zosilneniu rámových častí, museli by sme do budúcna obmedziť využívanie lávky pre peších. Pre zvýšenie bezpečnosti a udržanie životnosti lávky sa odporúča, aby bola v blízkej budúcnosti realizovaná celá oprava premostenia,“ objasnila vedúca odboru výstavby A. Nikmonová na webstránke mesta.


A. Nikmonová dodáva, že v súčasnej dobe je vypracovaná projektová dokumentácia, ktorá rieši sanáciu poškodenej lávky, sanáciu oceľovej konštrukcie a obnovu náterového systému.

Proces pokračuje vyhlásením výzvy na predloženie cenovej ponuky, následne výberom zhotoviteľa a nakoniec samotnou realizáciou. Predpokladaný termín ukončenia rekonštrukcie je naplánovaný na december tohto roku. Zákazka by mala byť v hodnote 8068 eur bez DPH.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu