Je situácia s migrantmi v Trenčíne pod kontrolou? Takto to vidí primátor mesta


Foto: Je situácia s migrantmi v Trenčíne pod kontrolou? Takto to vidí primátor mesta Foto: Ilustračné foto/trencin.sk

Oddelenie cudzineckej polície Policajného zboru Trenčín je miestom, kde migrantov administratívne vybavujú. Oddelenie doteraz vybavilo 350 migrantov, z ktorých väčšina vo svojej ceste pokračovala smerom do Nemecka.

Na oficiálnej webstránke mesta Trenčín sa uvádza, že nikto z migrantov nespáchal trestný čin a nedopustil sa žiadneho priestupku. Všetci boli a sú monitorovaní, v meste zotrvávajú len nevyhnutný čas, kým s nimi cudzinecká polícia neurobí administratívne úkony.

Aktuálne je na území mesta približne 20 migrantov. V najbližších dňoch k nám privezú ešte jeden autobus, teda asi 40 ľudí,“ uviedol primátor Trenčína Richard Rybníček po porade na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Trenčíne, ktorá sa konala dnes 12. septembra.



Podľa vedenia mesta by mala byť situácia pokojná a obyvatelia nemajú žiadny dôvod na obavy. Primátor je v úzkom kontakte s predstaviteľmi Okresného a Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín.

Ubezpečujem našich obyvateľov, že Slovensko a teda aj Trenčín je pre týchto migrantov len tranzitným územím. Nechcú tu zostať, netreba mať strach,“ zdôraznil R. Rybníček.

Ak máte akékoľvek podozrenie na páchanie trestného činu alebo podozrivého správania sa týchto ľudí, štátna (158) aj mestská (159) polícia sú pripravené takéto podnety prijať a riešiť, preto políciu v prípade potreby neváhajte kontaktovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu